'Kasap Havası' 9 Aralık'ta Vizyona Girecek

Çiğdem Sezgin'in yazıp yönettiği filmde, İnanç Konukçu, Şenay Gürler, Hakan Karahan, Cemre Ebuzziya, Levent Ülgen ve Özay Fecht rol aldı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Çiğdem Sezgin'in üstlendiği 'Kasap Havası' filmi, 9 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

6. Uluslararası Malatya Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu', 3. Altın Defne Film Festivali'nde 'En iyi Yönetmen' ve 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü ve 22. Uluslararası Adana Film Festivali'nde 'En İyi Müzik', 65. Uluslararası Mannheim-Heidelberg Film Festivali'nde ise 'Special Newcower Award' ödüllerini kazanan film, dram sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleşen filme ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Sezgin, filmde ele alınan hikayelere gerçek hayatta tanık olduğunu aktardı.

Sezgin, kadına şiddet, baskı ve ahlak bozuklukları gibi toplumsal olaylara filmde yer verdiğini kaydederek, 'Ben bu filmle bir çözüm üretmiyorum. Sadece var olan sorunları imkansız bir aşk hikayesi üzerinden gösteriyorum. Çözümün ne olduğunu da bilmiyorum.' ifadelerini kullandı.

Filmde orta sınıf bir toplumun fotoğrafını çektiğini aktaran yönetmen Sezgin, hikaye anlatmayı sevdiğini dile getirerek, 'Komediye yatkın değilim. Hayatı komik bulmuyorum. Aksine ben kederli ve karamsar biriyim. Dolayısıyla on film çeksem de komedi filmi çıkmaz. Ben hayata karanlık pencereden bakan biriyim. Çok mutlu biri değilim yani. Dolayısıyla anlattığım ve anlatacağım öyküler de karanlık öyküler olacak.' diye konuştu.

- 'Çekimleri dört haftada tamamlandı'

Çiğdem Sezgin, çekimlerin İstanbul'da dört haftada tamamlandığını belirterek, şu bilgileri verdi:

'Oyuncularımın hepsiyle günlerce bütün sahnelerin provalarını tekrarladık. Onları çalıştırdım. Onlara ne istediğimi anlattım. Sonuç olarak onlara oynamayı değil, oynamamayı öğrettim. Çünkü oynamadıklarında ben onlardan daha iyi verim alıyordum. Ne kadar gerçeğe yakın olursa karakterler, benim için bir film o kadar başarılıydı. Leyla, Ahmet, Semih, Hülya aslında hepsi gerçektir. Ben de oyuncularımdan gerçek Ahmet, gerçek Hülya, Leyla olmalarını istedim. Yeni bir şey de söylemiyorum. Biz yönetmenler zaten bunu isteriz oyunculardan ama bunu çok az oyuncu verir. Benim oyuncularım bunu başardılar. Onlara oynamamaları için yalvardığım anlar olmuştur sette.'

Komedi olmayan ve popüler oyuncu oynatmayan filmlerin gişe yapma şansının çok düşük olduğunu savunan Sezgin, 'Kişisel filmler tamamen projeyi üretenlerin kendi iç dünyası, hayal dünyası ve onların bireysel açmazları. Ben böyle biri değilim. Böyle bir film de yapmadım. Yaşadığımız dönemi hikaye etmeyen filmler bana uzak geliyor açıkçası. Sinemasal değeri fazla olan birçok film izliyorum. Çok sevdiğim ve takip ettiğim yönetmenler var elbette. Ama bu ayrı bir şey, filmlerin toplumsal içerikli olmaması başka bir şey.' değerlendirmesinde bulundu.

Sezgin'in yazıp yönettiği ilk film olan Kasap Havası'nda, İnanç Konukçu, Şenay Gürler, Hakan Karahan, Cemre Ebuzziya, Levent Ülgen ve Özay Fecht rol aldı.
Kaynak: AA