'Judoda Önce Aile Bilinçlendirilecek'

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: 'Aileyi bilinçlendirirsek çocuğunun elinden tutup, bize getirecekler. O zaman bu salonlar dolacak' '2020 Olimpiyatları için 8 sporcu hedefi koydum. İnşallah ekip olarak bunu başaracağız'

SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Judo Federasyonun Başkanı Sezer Huysuz, 'Aileyi bilinçlendirirsek çocuğunun elinden tutup bize getirecekler. O zaman bu salonlar dolacak.' dedi.

Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan genel kurulun ardından yönetim kurulu üyeleriyle görevlerine başladıklarını belirterek, görev süreleri içerisinde birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Projeleri arasında bilinçli aile ve sporcular oluşturmak olduğunu dile getiren Huysuz, aileleri ve taraftarları salonlara çekerek, onlara judonun güzelliklerini anlatacaklarını belirtti. Sezer Huysuz, bu amaçla medya yoluyla judonun tanıtımını yapacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Bilinçli aile bizim için önemli. Bilinçli aile, çocuklarını judoya ya da diğer spor branşlarına getirirken ne olacağını biliyor. Eğitim seviyesinin yükseleceğini, sosyal aktivitelerde etkin olacağını görebiliyor. Aileyi bilinçlendirirsek çocuğunun elinden tutup bize getirecekler. O zaman bu salonlar dolacak. Çünkü veliler de artık bu spora ilgi duyacaklar. Bütün Avrupa ülkelerinde judo, futbol ve diğer ana branşlardan sonra üçüncü sırada gelir. Hele Fransa'da futboldan sonra ikincidir. Bir grand slam düzenlendiği zaman 20 bin kişilik statta oturmaya yer yok.'

- 2020 Olimpiyatları'nın hazırlıkları başladı

Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyatları'na judoda 4 sporcu ile katıldığını hatırlatan Huysuz, bunun güzel bir başarı olduğunu belirtti.

Huysuz, '2020 Olimpiyatları için 8 sporcu hedefi koydum. İnşallah ekip olarak bunu başaracağız.' ifadesini kullandı.

2020 Olimpiyatları'nın startını Antalya'da yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonası ile verdiklerini anlatan Sezer Huysuz, şunları kaydetti:

'Burada 2020'nin kadrosuna yakın bir kadro oluşturacağız. Kadroyu kamplara alarak eğitmeye başlayacağız. 2018 Mayıs'tan sonra olimpiyatlar için direkt puan maçları başlıyor. Puan sıralamasındaki en iyi 22 kişi olimpiyata katılacak. 8 siklette burayı aşmak istiyoruz. O gücümüz de var. Kısa ve uzun vadede bunun planlamasını yaptık. 2020 Olimpiyatları için büyük bir hedefimiz var. Madalya alacağımızı düşünüyoruz.'
Kaynak: AA