İsrail-Filistin Sorunu

Fransa, İsrail Başbakanı Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı Paris'te bir araya getirmeyi planlıyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı barış görüşmelerini yeniden başlatabilmek için bu ay içerisinde Paris'te bir araya getirmek için çalıştıklarını bildirdi.

İspanyol mevkidaşı Alfonso Dastis ile bir araya geldikten sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayrault, karşılıklı görüşme için Netenyahu ve Abbas'a davetiye gönderdiklerini söyledi.

Ayrault, 'İki devletli çözüm için koşulları yeniden yaratmamız gerekir. Biz girişimimizin başarılı olması için elimizden gelen her şeyi yapma konusunda her zamankinden daha fazla kararlıyız.' dedi.

Basına açıklama yapan Fransız Dışişleri Bakanlığı kaynakları da Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, davetle ilgili olarak Netenyahu ve ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla arayacağını bildirdi.

Filistin ve İsrail'e barış görüşmelerini yeniden başlatabilmek için sürekli çağrı yapan Fransa, son olarak iki ülkenin temsilcileri katılmamasına rağmen haziran ayında BM, AB, Arap ülkelerinin iştirakıyla Orta Doğu sorunu konusunda bir konferans düzenlemişti.

Kaynak: AA