İş Adamını Takip Edip 59 Bin TL'sini Çaldılar

Kayseri’de, bankadan para çeken iş adamını takip ederek 59 bin TL’sini çalan zanlılardan biri, imam nikahlı eşi ile buluşmaya gelince kıskıvrak yakalandı.

İş Adamını Takip Edip 59 Bin TL'sini Çaldılar
Edinilen bilgiye göre, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bir bankadan 59 bin TL çeken iş adamı A.A.’nın aracının camı kırıldıktan sonra parasının çalındığı ve aracının lastiklerinin patlatıldığı öğrenildi. Yapılan ihbar sonrasında konuyu araştıran polis ekipleri, bölgede zanlılara ulaşabilmek için güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Kamera kayıtlarında başka bir araca ait çalıntı plaka ile olay yerine gelen hırsızlardan birinin araçtan inerek park halindeki aracın camını kırdığı, parayı aldığı ve aracın lastiklerini patlattığı belirlendi. Kimlik tespiti yapacak şekilde bir görüntünün elde edilememesi üzerine Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kayseri ve yakın illerde aynı yöntemle hırsızlık yapanları yakın takibe aldı. Kayseri’de oturan Y.K. ve Kırıkkale’de oturan akrabası A.M.’nin yakın bir tarihte, hırsızlık olayında kullanılan araca benzer bir aracı satın alarak T.Ş. adına tescil ettirdiği belirlendi.

Belirlenen 68 plakalı aracın son olarak Pınarbaşı ilçesinden çıkış yaptığının öğrenilmesi üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda çalınan paranın bir kısmı ele geçirilirken, A.M. ve T.Ş. yakalanarak gözaltına alındı.

Hırsızlık zanlılarından Y.K.’yı yakalama çalışmalarına devam eden polis ekipleri, Y.K.’nın akrabalarını takibe aldı. Zanlı Y.K.’nın imam nikahlı eşi D.M.’nin akşam saatlerinde acele ile Gaziantep’e gitmek için otobüse bindiğini tespit eden Hırsızlık Büro ekipleri, D.M.’nin zanlı Y.K. ile Gaziantep’te buluşacağını değerlendirdi. Gaziantep otogarında önlem alan polis ekipleri, hırsızlık zanlısı Y.K.’yı imam nikahlı eşi D.M. ile buluştuğu sırada kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan T.Ş., A.M. ve Y.K. hakkında soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA