İnci Dere Projesi Sunumu Yapıldı

Kırklareli Belediyesi’nin kente yeni bir yaşam alanı kazandırma konusunda İnci Dere üzerinde yürüttüğü proje çalışması devam ediyor.

İnci Dere Projesi Sunumu Yapıldı
İnci Dere Projesi’nin örnek bir çalışma olması konusunda uzmanlarla çalışan Kırklareli Belediyesi, projenin hayata geçirilmesi için sağlam adımlar atıyor. Son olarak alanında uzman Eskişehir Porsuk Çayı ve Aksaray Uluırmak nehri çevresinin rekreasyon çalışmalarını yapan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi, peyzaj mimarı Prof. Dr. Yalçın Memlük, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, başkan yardımcıları ve daire müdürlerine projenin sunumunu gerçekleştirdi.

İnci Dere Projesi için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Yalçın Memlük, bu projenin Kırklareli’ne büyük katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.



Projenin detayları hakkında bilgiler veren Memlük’ün sunumu yaklaşık 1 saat sürdü.

Sunum sonrası Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bu projeyi fazlasıyla önemsediğini belirterek, “Kırklareli Belediyesi olarak, en önem verdiğimiz konulardan biri Kırklareli halkının huzurla nefes alacağı yerler oluşturmaya çalışmak. Bu anlamda İnci Dere’yi Kırklareli’mize yeni bir sosyal yaşam alanı olarak kazandırmaya çalışıyoruz. Projemizi tamamladığımızda kentin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız için güzel bir sosyal yaşam, aktivite ve gezi alanı oluşturmuş olacağız. Projemiz hayata geçtiğinde yepyeni bir sosyal yaşam, aktivite ve gezi alanına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bizler de böyle bir alanı güzel Kırklareli’mize kazandırmanın haklı gururunu yaşayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA