EMITT 2017 İçin Geri Sayım Başladı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT için hazırlıklarda sona gelindi. Ankara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde yürütülen hazırlıklar kapsamında ikinci istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan ve 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT için Ankara, yine Ankara Valiliği himayesinde ve Ankara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde hazırlanıyor. Ankara’nın tarihi ve turistik yönlerinin, yerel tatlarının ve el işi ürünlerinin ‘Ankara Standı’nda turizm profesyonellerine ve ziyaretçilere sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda ikinci istişare toplantısı 6 Aralık’ta gerçekleştirildi.

Toplantıya, Ankara Valiliği İl Kültür Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birimi yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ayaş, Beypazarı, Çankaya, Evren, Haymana, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Nallıhan, Şereflikoçhisar belediyelerinden ve Ankara Sağlık Turizmi Derneği, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği temsilcileri ile Ankara ilçelerinde faaliyet gösteren önemli termal otellerin idarecileri katıldı.



Termal ve sağlık turizmine ağırlık verilecek

Toplantıda, Ankara’nın güçlü bir şekilde tanıtılmasının amaçlandığı fuara ilişkin bir önceki toplantıda yapılan görüşmeler üzerine görüş ve öneriler ele alındı. Kurum temsilcileri özellikle Ankara’nın termal ve sağlık turizm yönünden tanıtımına yönelik taleplerini dile getirdiler. Bu alanda son yıllarda alınan mesafenin özellikle turizm profesyonellerine iyi anlatılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı. Öte yandan, ‘Ankara Standı’nda; telkâri işlemeciliği, ipek iğne oyası, çivisiz fıçı yapımı, ipek kozasından ipek çekimi gibi canlı performanslar ile Seymen sunumu, taş bebek, ipek iğne oyası, yumurta oyma, kök boyalı yöresel kilim, dokuma, bez, şal gibi yöresel ürünler tanıtılacak ve Çini, Tezhip, Ebru, Hattat, Bakırcı ustalarının katılımı sağlanacak.

20. yılda 80 ülkeden katılım hedefleniyor

26 - 29 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında gerçekleşecek.

Ocak 2016’ta gerçekleşen 20. EMITT Turizm Fuarı, 70 ülke ve 4.550 kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla toplam 56.124 ziyaretçiyi ağırladı. EMITT Turizm Fuarı 20. yılında, kongre turizmi, kış ve outdoor sporları turizmi ve sağlık turizmini de gündemine alarak 80 ülkenin katılımını hedefliyor.
Kaynak: İHA