Ege Yapı'dan Türk Lirasına Destek

Şirket, gelecek 3 yıl boyunca hayata geçireceği 8 projenin satışlarını TL üzerinden yapacak.

Ege Yapı, Türk lirasının değer kazanması adına başlatılan kampanyaya destek verecek. Şirket, gelecek 3 yıl boyunca tüm satışlarını TL üzerinden yapacak.

Ege Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, 'Dövizini Bozdur' kampanyasına kayıtsız kalmayan şirket, Batışehir projesinde devam eden fırsat kampanyasında tüm ünitelerin satışlarını TL üzerinden gerçekleştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, her zaman ülke ekonomisi ve menfaati doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, ülkenin tüm paydaşları ve gayrimenkul sektörü olarak TL'ye destek kampanyasına güçlü bir şekilde katılmaları gerektiğini vurguladı.

Gayrimenkul gibi lokomotif sektörlerin, iç ve dış hain güçlerin hamlelerine karşı hızlı aksiyon alma kabiliyetinin piyasalara nasıl olumlu yansıdığının 15 Temmuz sonrası görüldüğünü aktaran Kabadayı, şu bilgileri verdi.

'Şimdi ise Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin çağrılarına güçlü bir şekilde destek verme zamanı. Ülkedeki her sektör, her kurum, her birey kendi şartları çerçevesinde yapabileceklerini en hızlı ve etkin şekilde yapmalıdır. Ege Yapı olarak, bu zamana kadar hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde tüm satışlarımızı TL üzerinden yaptık. Sadece iç piyasaya değil, yabancılara da TL üzerinden satışları gerçekleştirdik. Daha önce açıkladığımız, 3 yıllık projeksiyonda hayata geçireceğimiz 8 projenin satışlarını da TL üzerinden yapacağız. Yaklaşık 2,5 milyar liralık bir yatırım ön görüyoruz.

Ayrıca, dolar veya avro ile ithal edeceğimiz malzeme ihtiyacımızı da minimum düzeyde tutma kararı aldık. Bunlara ek olarak, faiz oranları ile ilgili de üzerimize düşeni yaparak 120 ay vade için yüzde 0,70 oranı koruyor ve 60 ay yüzde 0 faiz kampanyamızı da devam ettiriyoruz.'
Kaynak: AA