CHP'li Gürsel Tekin Açıklaması 'CHP'nin Fıtratı FETÖ'ye De Cemaatlere De Uymaz'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “CHP’nin fıtratı FETÖ’ye de cemaatlere de uymaz” dedi.

CHP'li Gürsel Tekin Açıklaması 'CHP'nin Fıtratı FETÖ'ye De Cemaatlere De Uymaz'
İki günlük saha araştırması için Kayseri’ye gelen CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Çetin Arık, Enis Berberoğlu, Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan ve Gamze Taşcıer, il başkanlığından basın mensuplarına açıklamada bulundu. 15 Temmuz süreci öncesini eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Cemaatler sosyal olgudur, hiç ona tereddüdüm yok. Ama devleti bunlara teslim edip sonra da viyak viyak bağırmaya başlarsanız maalesef bunun adına sahtekarlık derler. 2010 yılında referandumda, ‘Aman ha yapmayın, Türk hukuk sistemini bile birle bir gruba teslim etmeyin.’ dememize rağmen bile bile gittiniz, teslim ettiniz” dedi.

CHP’de itiraz kültürünün hakim olduğunu, bundan dolayı herhangi bir cemaate bağı olamayacağını savunan Gürsel Tekin, “Bırakın FETÖ’yü CHP ile herhangi bir cemaatin fıtratı uymaz. Biz itiraz kültüründen gelmişiz, biz babamıza, birbirimize, liderimize itiraz ediyoruz. Nasıl olur da bir kişiye tabi oluruz. O size aittir kardeşim… Bir kişi hepinizi parmağında oynatıyor. Değişmiyorsunuz; yanlış yapıyorsunuz bile diyemiyorsunuz. Onun için bu çamur bizim üzerimizde durmaz” diye konuştu.



“Ne oldu size muhafazakar kardeşlerim?”

Son yıllarda izlenen politikalarla Türkiye’nin dış politikada sorunlu bir ülke haline geldiğini öne süren Tekin, şunları kaydetti:

İslam coğrafyasında oluşabilecek sorunlarda ilk başvurulacak iki ülke vardı; biri Türkiye, biri Mısır. Şu anda Türkiye hangi konumda biliyor musunuz? Sayın Erdoğan için bağırıyorlardı; Dik Dur Eğilme. Haydi dik durun. 18 kardeşimiz şehit oldu, 3 subay kardeşimiz kayıp, nerede olduğu belli değil. Süleyman Şah Türbesini gece yarısı kulübe gibi taşıdınız, nerede olduğu belli değil. Hangi ecdadınıza sahip çıkacaksınız, kime dik duracaksınız?Kadere bak, bunlar bize ‘Komünistler Moskova’ya’ diyordu. Maşallah şimdi bakıyorum, Moskova’yı yol bellediler. Ne oldu size? Muhafazakar kardeşlerime sesleniyorum. İslam ve Ortadoğu coğrafyasında geçmişte meydana gelen sorunlarda en şiddetli tepkiyi gösterenler milliyetçi muhafazakar kardeşlerimizdi. Bu İslam coğrafyasında 7 milyon Müslüman öldü neredesiniz, neden tepki göstermezsiniz? 90’lı yıllarda Beyazıt Meydanını inim inim inletirken, camilerin önünde tekbir sesleri getirirken şimdi neredesiniz sevgili kardeşlerim. Uçak düştüğü zaman aynı şureka Putin’e, Moskova’ya neler diyordu. Üzerinden yüzyıl geçmedi, 8 ay geçti. 8 ay sonra hangi televizyonu açsanız Şengay Beşlisi. Şengay Beşlisi terör örgütleri ile mücadele etmek için kurulmuştur. Uygur Türkleri sizin için ne anlam ifade ediyor, Şengay Beşlisi için ne anlam ifade ediyor. Ortadoğu coğrafyasında Afganistan’da mücadele eden o bütün Müslüman örgütler için kuruldu Şengay Beşlisi. Ne oldu sizlere muhafazakar kardeşlerim?”

İsrail ile ilişkiler hayaldi gerçek oldu”

Mavi Marmara katliamına rağmen, İsrail’li askerlerin yargılanmamasının onaylanmasını da eleştiren Gürsel Tekin, Kayserili Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan’a atıfta bulunarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hayaldi gerçek oldu derler ya. Her ağızlarını açtıklarında bize hakaret ederken bunlar, ‘İsrail çocukları’ diye hakaret ediyordu. 9 vatandaşımız katledildi ve bu katliamdan dolayı ilk kez Türkiye’de bütün siyasi partiler şiddetle bunu kınadılar ve arkasında duracaklarını söylediler. O esen, gürleyen kadro sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, kendisine muhafazakarım, milliyetçiyim tanımında bulunan bu milletvekillerinin oy birliği ile 9 vatandaşımızı katleden İsrail askerlerinin yargılanmasından vazgeçtiler. Bu mu dik durmak? Şimdi Furkan Doğan’ın ailesine nasıl hesap vereceksiniz? O cami önlerinde en kutsal değerlerimizi kirli emellerinize alet ederek tekbir sesleri ile kahrolsun şu ülke, bu ülke diyenler şimdi Furkan Doğan’ın ailesine nasıl hesap vereceksiniz?”
Kaynak: İHA