BENGİ Projesi Tanıtıldı

Balıkesir Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) Projesi, Vali Ersin Yazıcı'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla Edremit ilçesindeki öğretmenlere anlatıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, eğitimde kalite ve başarının artması için öğretmenlerin, yöneticilerin ve öğrencilerin başarılarının kalabalık ortamlarda ödüllendirilmesinin faydalı olacağını söyledi.

Verilecek ödülün pahalı olmaması gerektiğini belirten Yazıcı, 'Gelişmiş ülkelerde kişi başına yıllık okunan kitap sayısı, 16. Türkiye'de vatandaşlar okumayı sevmiyor ve yılda 17 kişi bir kitap okuyor. İl genelinde öğrenciler başta olmak üzere halka kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için eğitimcilerin tüm imkanlarını kullanmaları gerekmektedir. Bunun için il genelindeki tüm okullarda okuma saati uygulaması yapılmalıdır.' diye konuştu.

Yazıcı, ilçelerde kaymakamların eğitimde başarı seviyesi gerilerde olan bir okulu belirleyip buralara sık sık ziyaretler yapmaları gerektiğini dile getirerek, 'Bu okullara her alanda pozitif ayrımcılık yapılmalı. Öğrencilerin teşvik edilmesi için okul birincisi olan bir öğrencinin değil, okul 400.'lüğünden okul 300.'lüğüne yükselen öğrencinin ödüllendirilmesi, başarıyı teşvik edecektir.' değerlendirmesinde bulundu.

Edremitli eğitimcilere projenin detaylarını anlatan Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker de BENGİ Projesi'nin, eğitim ve öğretimin niteliğini ve kalitesini artıran bir proje olduğunu belirtti.

Kaynak: AA