Bayburt Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hizmet Binası Açıldı

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde hizmet veren Denetimli Serbestlik Müdürülüğü yeni hizmet binası törenle açıldı.

Törende konuşan Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, kentte göreve başladığı ilk günlerde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün hizmetlerini sunarken bina noktasında sıkıntılarının olduğunun kendisine iletildiğini ve bu noktada gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdiğini söyledi.

Bayburt'ta göreve başladığında verdiği ilk mesajın her zaman çözüm odaklı çalışmalar olduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu:

'Çözüm odaklı yönetim anlayışını ön planda tutacağımızı söyledik. Sonuçta burada sıkıntı çekilen bir kamu hizmeti vardı. Bu anlamda da bugün hizmete açtığımız bu binanın da atıl durumda olduğunu öğrendik ve hemen talimat vererek buranın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak Adalet Bakanlığı'na tahsisinin yapılmasını sağladık. Bunun üzerine gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra kısa bir sürede binada gerekli tadilat çalışmaları bitirilerek Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yeni binasında hizmet vermeye başladı.'

Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Uğurlu ise, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dünyada ve Avdrupa da yaklaşık yüz yıldır uygulanan denetimli serbestlik sistemi 20 Temmuz 2005 tarihinde 5402 Sayılı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle Türk hukukuna girdiğini belirten Uğurlu, 'Denetimli Serbestlik, kısaca toplumun, devletin ve milletin huzurunu sağlamak adına şartlı salıverilenlerin, suç işleyenlerin denetimli serbestlik kapsamında onların onurunu rencide etmeyecek şekilde cezalarının infazını sağlamak, onların bireysel yeteneklerini geliştirerek ve mağdurların zararını gidererek yeniden topluma kazandırmaktan ibaret.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Denetimli Serbestlik binasının tadilatına katkıda bulunan Vali Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Gümüşhane-Bayburt Baro Başkanı Avukat Serkan Pekmezci, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ile Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'ne plaket verildi.

Açılışa, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Bayburt Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Hayri Tacin, Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Bayburt Emniyet Müdürü Sezayi Er ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA