Başkan Çerçi Esnaf Ve Sanatkarları Ağırladı

Manisalı esnaf ve sanatkarlar, yılbaşı öncesi kayıtdışıyla mücadele konusunda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret ederek destek istedi. Seyyara ilçelerinde göz açtırmadıklarını anlatan Başkan Çerçi, “Bu sorunun el birliği ile aşılması için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Başkan Çerçi Esnaf Ve Sanatkarları Ağırladı
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, makamında Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Hasan Geriter ve yönetimini makamında ağırladı. Manisa’nın adeta seyyar cenneti haline geldiğini dile getiren Birlik Başkanı Hasan Geriter, özellikle şehir merkezinde ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Bu konuda kent yöneticilerinden yardım isteyen Birlik Başkanı Geriter, “Özellikle yılsonu olmasından dolayı, Manisa ve dışarıdan gelen seyyar satıcılar ile ilgili sizlerden destek istiyoruz. Bütün yıl şehir dışından gelen kayıtdışı seyyar satıcıların, hem halkın huzuru yönünden hem de esnafımızı ticari yönüyle bir sıkıntıya soktuğunu gördük. Bu sıkıntıların giderilmesi konusunda yerel yönetimlerimiz ile beraber devletimizden de, kamudan da, halkımızdan da destek beklemekteyiz. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde neler yapabileceğimizi tartışarak, fikir alışverişinde bulunarak bir çözüm bulma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.



‘Topyekün mücadele şart’

Seyyarla mücadele konusunda kararlı bir yol izlediklerini ancak, belediyelerin de sınırlı yetkilere sahip olduğunu hatırlatan Başkan Çerçi, Zabıta Müdürlüğü’nün bu konuda çok ciddi bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Seyyarla mücadelede belediyenin yanı sıra ilgili kurumların da üzerine düşen, yapması gerektiğine vurgu yapan Başkan Çerçi, “Oda başkanlarımızla zaman zaman bir araya gelip fikir alışverişlerinde bulunarak sorunlarımıza çözüm yollarını birlikte arıyoruz. Son dönemlerde özellikle seyyar satıcılar ile başlatmış olduğumuz mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Bu konuda sadece Yunusemre Belediyemizin bir çalışması da elbette yeterli gelmeyecektir. Bu nedenle hem Şehzadeler Belediyesi, Hem Büyükşehir Belediyesi, hem de diğer devlet kurumlarının birlikte hareket etmek zorundayız. Yunusemre Belediyesi olarak bu konuda gerekli yaptırımları da uyguluyoruz. Esnaflarımızla ve esnaf temsilcilerimizle sürekli diyalog içerisindeyiz. Her esnafımızın kendine göre sıkıntıları var. Bundan sonra da gayret edecek ve esnafımızın sorunlarını en aza indireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA