'Bal Arıları Mühendis Oluyor' Projesi Kastamonu'da

Ford Otosan ve Uçan Süpürge'nin 'Bal Arıları Mühendis Oluyor' projesi, Kastamonu'da öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Şirket açıklamasına göre, Ford Otosan ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin birlikte yürüttüğü Bal Arıları Mühendis Oluyor kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kastamonu'da eğitimler verildi.

Kastamonu Abdurrahman Paşa Anadolu Lisesi ve 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinde, kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerine de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.

Ford Otosan, proje kapsamındaki okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacak.

Projeyle, 81 ilde eğitim gören kız öğrenciler mühendis olma yolunda teşvik edilecek. 24 ay sürecek projenin saha uygulaması, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin organizasyonu ve uzman desteğiyle gerçekleştiriliyor, saha çalışmalarında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ile Ford Otosan'ın gönüllü mühendislerinin desteği alınıyor. Proje gönüllüsü olan mühendisler birer rol modeli olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor.

Her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle yürütülen proje kapsamında, 81 ilde en az 81 lisede, 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor. 2 yıl boyunca farkındalık eğitimleriyle sürecek olan projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için Ford Otosan ve Uçan Süpürge tarafından 5 yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürütülecek.

Kaynak: AA