Bakan Özhaseki Ve Başkan Karaosmanoğlu, Mardin'de Temaslarda Bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Mardin’de bir dizi temaslarda bulundu.

Bakan Özhaseki Ve Başkan Karaosmanoğlu, Mardin'de Temaslarda Bulundu
İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerine kayyum atanmasının ardından burada ki belediyelere danışmanlık ve tecrübelerini paylaşmak için görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Mardin’de bir dizi temaslarda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Başkan Danışması Ömer Polat ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan’da eşlik etti. Bakan Özhaseki ile birlikte Nusaybin-Kocaeli kardeşlik Parkı’nın temelini atan Başkan Karaosmanoğlu “Türkiye’nin her karış toprağı hepimizindir. Nusaybin ve Mardin Anadolu’muzun yani medeniyetimizin beşiğidir. Burada ki kardeşlerimizin derdi bizim derdimizdir. Hükümetimizle ve Bakanımızla burada ne yapabiliriz dedik, Mardin’e koşa koşa geldik” dedi.

Temel atma törenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bölgede olmasını hiç istemedikleri birtakım olayların yaşandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cenabı Hak, bir daha kötü gün göstermesin, kendi içimizde dostluğumuza zarar getirecek, kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize zarar verecek kötü günler göstermesin. Ama bu olay yaşandıktan sonra da yapılması icap eden devletin burada yaraları sarmasıdır, mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve sıkıntıda olan vatandaşların sıkıntılarını gidermesidir” dedi.

Nusaybin ilçesine bakanlık ekibiyle birlikte geldiklerine dikkat çeken Özhaseki, “Mardin milletvekillerimiz bizlere eşlik ettiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız da bir gönül köprüsü kurmak amacıyla Nusaybin’e geldi. Kendileri Nusaybin’de dört tane park yapacaklar. Bugün burada muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerinin ileri gelenleriyle, kanaat önderleriyle bir araya geldik. Bizim Nusaybin için düşündüklerimizi kendileriyle paylaştık. Dışarıdaki birçok bölgede biz hasarları giderebilmek, insanların yaralarını tamir edebilmek, onların acılarını hafifletebilmek için işe başladık” diye konuştu.

Kaynak: İHA