Aydın'a Zirai Don Ve Buzlanma Uyarısı

Meteoroloji İşleri genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Aydın’da önümüzdeki 3 gün boyunca beklenen zirai don ve buzlanmaya karşı uyarı yapıldı.

Aydın'a Zirai Don Ve Buzlanma Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bugün kuzeyinde görülecek hafif yağmurun ardından bölgemiz yarın ve önümüzdeki günlerde genel olarak açık ve az bulutlu geçecek. Bu sebeple (geceleri meydana gelecek radyasyon kaybından dolayı) özellikle gece geç saatlerde ve sabahın ilk saatlerinde olmak üzere 7/8 Aralık 2016 gecesi; Çanakkale ve Manisa il genelinde, İzmir’in ve Balıkesir’in kıyı ilçeleri dışında kalan yerlerde ve Aydın’ın iç kesimlerinde hafif, kırsalda orta kuvvette;

8/9 Aralık 2016 gecesi; İzmir’in ve Aydın’ın kıyı ilçeleri haricinde kalan yerlerde hafif, iç kesimlerde orta kuvvette, kırsalda yer yer kuvvetli;

9/10 Aralık 2016 gecesi; Çanakkale’nin ve Balıkesir’in iç kesimlerinde, Manisa il genelinde İzmir’in ve Aydın’ın doğu ilçelerinde hafif, kırsalda orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

Zirai don olayına karşı üreticilerimizin, buzlanma olayına karşı da başta sürücüler ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.
Kaynak: İHA