'Aralık Ayının İkinci Yarısında Toparlanma Daha Etkili Olacak'

Yatırım Finansman Aralık ayı Strateji Raporu'ndan: 'Aralık ayının ikinci yarısında toparlanmanın daha etkili olacağını düşünürken, ilk yarısının daha dalgalı geçeceğini tahmin ediyoruz' 'Çarpan bazında BIST 100'ün dip seviyelere yakın işlem görmesi nedeniyle aralık ayında hisse senedi fiyatlarında bir tepki hareketinin olma ihtimalini yüksek görüyoruz'.

Yatırım Finansman Aralık ayı Strateji Raporu'nda, 'Aralık ayının ikinci yarısında toparlanmanın daha etkili olacağını düşünürken, ilk yarısının daha dalgalı geçeceğini tahmin ediyoruz.' değerlendirmesi yapıldı.

Yatırım Finansman'ın Aralık ayı Strateji Raporu yayımlandı. Raporda, Türk piyasaları için zorlu bir yıl olan 2016'nın son ayına girildiği belirtilerek, 'Ön tarafa yığılmış ajandayı göz önünde bulundurduğumuzda aralık ayının ikinci yarısında toparlanmanın daha etkili olacağını düşünürken ilk yarısının daha dalgalı geçeceğini tahmin ediyoruz.' ifadesi kullanıldı.

Aralık ayının ortasındaki Fed'in faiz kararı sonrasında gelişmekte olan piyasalara karşı risk iştahının tekrar canlanacağının tahmin edildiği raporda, şunlar kaydedildi:

'Oldukça iskontolu işlem gören Türk hisselerinin cazip değerlemeleri bu aşamada ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Küresel konjonktürün ekonomiye sağladığı destek azalmaktadır Amerikan seçimleri sonrası artan küresel faizler, OPEC toplantısı sonrası yükselen petrol fiyatları ve jeopolitik gelişmeler bunlara örnek olarak sayılabilir. Türk varlıkları bu dönemde enflasyon, cari açık ve döviz borçluluğu kanallarıyla baskı altında kalmaktadır. Ancak talep tarafında devam eden yavaşlama bu etkileri sınırlandırmaktadır. İktisadi dinamikler kamu teşvikleriyle canlandırılmaya çalışılırken Merkez Bankası kur gelişmelerini yakından takip etmektedir.'

Raporda, BIST 100 endeksinin kasım ayında dolar bazında yüzde 18 değer kaybederken, diğer gelişmekte olan piyasaların yüzde 9 altında performans gösterdiği belirtildi.

Mevcut durumda fiyat kazanç oranı (F/K) çarpanına göre, gelişmekte olan ülkelere kıyasla yüzde 35 iskontolu işlem gören BIST 100'ün bu iskontosunun 15 Temmuz sonrasında en düşük yüzde 37 seviyesini gördüğü aktarılan raporda, çarpan bazında BIST 100'ün dip seviyelere yakın işlem görmesi nedeniyle aralık ayında hisse senedi fiyatlarında bir tepki hareketinin olma ihtimalinin yüksek görüldüğü vurgulandı.

Kaynak: AA