Ankara'da Terör Operasyonu

Çeşitli kurum, dernek, iş yeri ve bankamatiklere ses bombalı ve molotoflu eylem düzenledikleri tespit edilerek gözaltına alınan 17 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi.

Başkentte çeşitli dernek, iş yeri ve bankamatiklere yönelik ses bombalı ve molotoflu eylem düzenledikleri tespit edilen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alınan 17 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi.

2016 yılı içinde Ankara'nın Keçiören ilçesi Kuşçağız Mahallesi'nde özel bir derneğin yakılması, Çankaya Balgat'ta bir otobüs firmasının bürosuna ve Dikmen'de SGK'ya ait bir binaya ses bombası atılması, Mamak Natoyolu bölgesinde bazı bankamatiklere molotoflu saldırı düzenlenmesi gibi eylemlerin faili oldukları tespit edilen, yasa dışı Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü-Birleşik Özgürlük Güçleri üyesi 17 kişi, TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonla 26 Ekim'de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler ile birlikte çok sayıda malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorgulanan 17 şüpheliden yaşı 18'den küçük olan 4'ü Çocuk Şube Müdürlüğüne gönderilirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 kişi adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA