Alman polisinden skandal Bahçekapılı savunması

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'yı havalimanında alıkoyarak, kaçakların arasında bir süre tutan Alman polisi pişkince bir açıklamayla kendini savundu.

Alman polisinden skandal Bahçekapılı savunması
Alman polisinden skandal Bahçekapılı savunması
TBMM Başkanvekili Bahçekapılı’nın Almanya’nın Köln kentine yaptığı seyahat sırasında otel lobisinde içinde pasaportunun da bulunduğu çantası çalınmasının ardından hemen karakola gidip şikâyette bulunmasına karşın havaalanında Alman polisince 45 dakika alıkonulması olayını DW'ye değerlendiren Köln/Bonn Havalimanı polisinin bağlı bulunduğu Sankt Augustin Federal Polis Merkezi'nden Basın Sözcüsü Başkomiser Jens Flören, polisi savundu.

KÜSTAH ÇARPITMA: ÖYLE BİR BİLGİ GÖRMEDİK

Olayın rutin bir incelemeden ibaret olduğunu, Bahçekapılı'nın gözaltına alınmadığını söyleyen Flören, yaşananlarla ilgili polisin hazırladığı dosyayı gördüğünü belirterek, Bahçekapılı'nın konsolosluktan aldığı geçici pasaportta Almanya vizesine dair herhangi bir bilginin bulunmadığını belirtti.

Flören, "Kendisi polis memurlarına TBMM Başkanvekili olduğu ve diplomatik pasaport taşıdığı bilgisini vermiş ancak bu bilgileri kanıtlayacak bir belge sunamadığı için polisler kendisinden havalimanındaki en yakın polis merkezine gelmesini rica etmişler” diye konuştu.

"BÜYÜKELÇİLİK'TEN ONAY GELİNCE İZİN VERDİK"

Polis merkezinde memurların Türk Büyükelçiliği ile irtibata geçtiğini söyleyen basın sözcüsü, "Büyükelçilik de söz konusu vakada yardımcı olarak söz konusu şahsın (Bahçekapılı) diplomatik pasaport taşıdığını doğrulamış. Bu onaylamanın ardından polis memurları kendisinin seyahat etmesine izin vermişler” dedi.