Allianz Türkiye Sürdürülebilirlik Modelini Açıkladı

Allianz Türkiye, 'Allianz Seninle, İyiliğin Yanında' sloganıyla sektörün ilk sürdürülebilirlik modelini açıkladı Allianz Türkiye Üst Yöneticisi SomersanCoqui: 'Sürdürülebilirlik bizim için bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi değil. Biz iyi bir çevre için, bireylerin, kurumların ve toplumun iyiliği, esenliği için işimizin kendisini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde dönüştüreceğiz. Bu yolculukta girişimcilik ve inovasyona destek vererek önleyici çözümler sunacağız'

Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Aylin Somersan-Coqui, 'Sürdürülebilirlik bizim için bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi değil. Biz iyi bir çevre için, bireylerin, kurumların ve toplumun iyiliği, esenliği için işimizin kendisini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde dönüştüreceğiz. Bu yolculukta girişimcilik ve inovasyona destek vererek önleyici çözümler sunacağız.' dedi.

Somersan-Coqui, Allianz Türkiye’nin sürdürülebilirlik stratejisini ve modelini açıkladığı basın toplantısındaki konuşmasında, ocak ayından bu yana paydaşlarından aldığı destekle çalışmalarını 'Allianz Seninle, İyiliğin Yanında' sloganıyla taçlandıran Allianz'ın modelinin, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 'iklim eylemi', 'sağlıklı bireyler', 'insana yakışır iş ve ekonomik büyüme', 'sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları' ile 'toplumsal cinsiyet eşitliği' ilkelerine doğrudan katkı sağladığını ifade etti.

Sürdürülebilirliğin 126 yıllık bir kurum olan Allianz’ın DNA'sında olduğunu dile getiren Somersan-Coqui, 'Toplumumuz için çalışmak ve sosyal marka olmak misyon ve vizyonumuzun bir parçası. Sürdürülebilirilik bizim için bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi değil. Türkiye’de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacısı ilk global sigorta şirketiyiz. Biz iyi bir çevre için, bireylerin, kurumların ve toplumun iyiliği, esenliği için işimizin kendisini sürdürülebilirlik prensiplerine uygun bir şekilde dönüştürüyoruz. Bu yolculukta girişimcilik ve inovasyona destek vererek önleyici çözümler sunacağız.' diye konuştu.

Somersan-Coqui ölçümlenmeyen stratejinin yönetilemeyeceğini belirterek, “Hedefimize ulaşmak için doğru raporlama ve ölçümlemenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin sigorta sektöründeki ilk ‘Küresel Raporlama Girişimi’ (GRI) tabanlı raporunu üretecek, oluşturduğumuz sürdürülebilirlik takip modülüyle de kurum performansımızı gün gün takip edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Şirket bünyesinde bir inovasyon ofisi kurduklarını da bildiren Somersan-Coqui, şirket içinde ve dışındaki girişimcilere de kapılarının açık olduğunu söyledi.

- Allianz Türkiye'nin evrak yükü 2018’de yüzde 80 azalacak

Somersan-Coqui, Allianz Grubu’nun dünyanın çeşitli bölgelerinde uyguladığı 150’nin üzerindeki yeşil iş çözümünden Türkiye’ye uyarlanabileceklere odaklanarak, Münih’teki İklim Çözümleri Merkezi ile birlikte Türkiye’ye özel raporlar hazırlayacaklarını ve iş süreçlerindeki basılı evrak yükünü 2018’e kadar yüzde 80 oranında azaltmayı taahhüt ettiklerini de açıkladı.

Bireylerin sadece sağlık açısından değil aynı zamanda finansal ve manevi açılardan sağlam olmaları için ürün ve çözüm geliştirdiklerini belirten Somersan-Coqui, 'Dr. Allianz' hizmetiyle medikal danışmanlık verdiklerini, 'Evimde Güvendeyim' hizmetiyle 70 yaş üstü müşterilerin evlerindeki kaza risklerine karşı önlemler aldıklarını, yeni doğanlar için ise “Allianz Hemşiresi” hizmetleri olduğunu söyledi.

Somersan-Coqui, kurumların sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini belirterek, iyi bir kurumsal vatandaş olabilmek için demografideki değişikliği iyi anlamanın gerekli olduğunu ve şu anda geniş kapsamlı araştırma üzerine çalıştıklarını kaydetti.

- 'Allianz Türkiye’de toplam çalışanların yüzde 61’i, yönetimin ise yüzde 40’ı kadın”

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni kurum olarak imzaladıklarını hatırlatan Somersan-Coqui, 'Allianz Türkiye’de halihazırda toplam çalışanların yüzde 61’i, yönetimin ise yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor.' dedi.

Somersan-Coqui, annelerin çalışma hayatında eşit değerlendirilmesine özen gösterdiklerini vurgulayarak, 'Allianz Türkiye’de hamileyken işe alınan da var, doğum izninde terfi eden de. Kurum kendi bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliği kurulu da oluşturacak.' ifadesini kullandı.

Somersan-Coqui, şunları kaydetti:

'Allianz Türkiye, 2014 yılından bu yana Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin üyesi ve derneğin sektördeki ilk üyesiyiz. Kağıt tüketimini azaltma çalışmalarında basılı evrakın 2016’da yüzde 66’sı dijitale taşıdık. 2018 hedefimiz bu oranı yüzde 80’e çıkarmak. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) liderliğinde hazırlanan Ekonomi Perspektifinden İklim Değişikliği raporunun da ana destekçileri arasında yer alıyoruz.'
Kaynak: AA