Yıldırım-Matviyenko Görüşmesi

Başbakan Yıldırım: '15 Temmuz'da bir darbe girişimine maruz kaldık. Alçakça darbe girişiminde, Rusya'nın en önce tepki veren ve yanımızda duran ülke olmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum'

Başbakan Binali Yıldırım, '15 Temmuz'da bir darbe girişimine maruz kaldık. Alçakça darbe girişiminde, Rusya'nın en önce tepki veren ve yanımızda duran ülke olmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.' dedi.

Başbakan Yıldırım'ın Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde verdiği konferansın ardından Rusya Federasyon Konseyi binasında Rusya Parlamentosunun Üst Kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile bir araya geldiği basına kapalı görüşmeye ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Başbakanlık Basın Müşavirliğince paylaşılan görüntülere göre, görüşme öncesi hatıra defterini imzalayan Yıldırım, ardından heyette yer alan isimleri Matviyenko'ya tanıttı.

Ziyarette konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye ve Rusya Meclis Başkanlarının Strasbourg'da yaptığı görüşmenin, parlamentolar arasındaki ilişkilerin süratle düzeltilmesi ve ileri düzeye ulaştırılması için vesile olduğunu söyledi.

Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun oluşturulmasındaki katkısı dolayısıyla Matviyenko'ya teşekkür eden Yıldırım, sadece hükümetler arasında ilişkilerin gelişmesinin yeterli olmadığına dikkati çekti.

Yıldırım, iki ülke parlamentosu arasındaki ilişkilerin gelişmesinin, hükümetler arası ilişkilerin gelişmesini de hızlandıracağına ve tetikleyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin, 15 Temmuz'da bir darbe girişimine maruz kaldığını anımsatan Yıldırım, 'Alçakça darbe girişiminde, Rusya'nın en önce tepki veren ve yanımızda duran ülke olmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.' dedi.

Basına kapalı, yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Recai Berber de yer aldı.

Kaynak: AA