Yeni Otogar Projesine İptal Davası

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi ve Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, Isparta Belediyesi tarafından Çünür Mahallesine yapılması planlanan Yeni Otogar ve Yaşam alanı projesinin yürütmesini durdurulması istemiyle İdare Mahkemesi’ne iptal davası açtığını açıkladı.

Yeni Otogar Projesine İptal Davası
Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, Belediye tarafından Çünür’e yapılacak yeni otogar projesinin yürütmesini durdurulması istemiyle dava açtı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Fevzi Özdemir, sanki 30-40 yıl öncesinin şartlarının bugünde geçerliymiş gibi hareket edildiğini öne sürerek "Isparta 30-40 yıl önceki Isparta olsa idi belki bu yer tercihi doğru olabilirdi. Ama bugünün şartlarında kesinlikle yanlıştır. Yapıldığı takdirde hepimizce görülecektir ki, Çünür mevkiine yapılacak otogar çok kısa bir zamanda kentimizin zaten yoğun olan bu bölgesini iyice yoğunlaştıracak ve içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Bu münasebetle Belediye başkanlığı tarafından Çünür mevkiine yapılacak yeni otogar inşasına karşı Isparta İdare Mahkemesi nezdinde yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açmış bulunmaktayım" diye konuştu.

Özdemir, Belediye tarafından yeni terminalin yapılacağı Çünür Bölgesi’nin, yeni çevre yoluna tamamen ters bir alanda olduğu için, gereksiz yere şehirlerarası otobüslerin kent içi trafiğine girerek ciddi bir ağır vasıta yoğunluğu oluşturmasına sebebiyet vereceğini kaydederek, "Belediye tarafından vadeli imalata dayalı, imalat artışını öngören, yıllara sâri ihale modeli uygulanacağından ciddi bir Kamu zararı meydana gelecektir" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA