Yaşar'a 'Milli Birlik Ve Demokrasi' Ödülü

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar: 'Sivil toplum kuruluşları, yerel ve genel yönetimi yönlendiren ve eleştiren sivil denetim kurumlarıdır. STK’ların söylediklerine kulak vermeliyiz”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sivil toplum kuruluşlarının (STK), yerel ve genel yönetimi yönlendiren ve eleştiren sivil denetim kurumları olduğunu belirterek, 'STK’ların söylediklerine kulak vermeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Dünya Gönüllüler Günü Ödül Töreni, Ankara Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çok sayıda STK’nın ve STK’lara destek verenlerin ödül aldığı programda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da 'Milli Birlik ve Demokrasi Ödülü'ne layık görüldü.

Törende konuşan Yaşar, STK’ların demokrasilerde önemli bir ayak olduğunu vurguladı. Anayasa'nın, siyasi partileri demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak tanımladığına işaret eden Yaşar, 'Ama bana göre STK’lar demokrasinin vazgeçilmezleridir. Sivil toplum kuruluşları, yerel ve genel yönetimi yönlendiren ve eleştiren sivil denetim kurumlarıdır. STK’ların söylediklerine kulak vermeliyiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldiği ilk günden beri 100’ün üzerinde STK ve odaya destek verdiğini kaydeden Yaşar, onlarla birlikte etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Belediyenin tüm salonlarını bu kuruluşlara tahsis ettiğini belirten Yaşar, 'Onların güçlenmesine, etkin olmasına katkı yapıyoruz. Her zaman STK’lara her türlü desteği vermeye devam edeceğim.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA