Uşak Devlet Hastanesinde 'Engel Tanımıyoruz' Etkinliği

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, 'engel tanımıyoruz' etkinliği kapsamında engelli aileleri ve engellilerle yemekte bir araya geldi.

Uşak Devlet Hastanesindeki yemekte konuşan Atlı, fiziksel ya da zihinsel olarak insanları engelli kılan şeyin bakış açısı olduğunu belirterek, bu düşüncelerden kurtulunması gerektiğini ifade etti.

Atlı, hastane olarak engelli vatandaşların sağlık hizmetine erişiminde standartları yükseltilmesine yönelik çalışmalar yaptıkları belirterek, sağlık kuruluşlarında engelli ve yaşlı hastaların hizmet alımlarını kolaylaştırdıklarını söyledi.

Engelli hastalara talep etmeleri halinde işlemlerinde yardımcı olacak refakatçi personel temin etiklerini aktaran Atlı, 'İşitme engelli hastalarla iletişimi sağlamak üzere personelimize işaret dili eğitimi verdik. Engellilerimize poliklinik hizmetlerinde öncelik verilmekte. Engelli vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına kayıt ve kabul işlemleri yapılırken özel durumuna uygun şekilde işlemlerinin yapılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Engelli ve kimsesiz hastaların başvurdukları sağlık kuruluşundan başka bir sağlık kuruluşuna nakli gerektiğinde, imkanlar ölçüsünde transferi sağlanıyor' diye konuştu.

Uşak Engel Tanımayanlar Derneği üyelerinin katıldığı yemekte Atlı, daha sonra engellilerin taleplerini dinledi.

Kaynak: AA