Türkiye Kent Konseyleri Birliğinden Şahin'e Ziyaret

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB), Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Türkiye Kent Konseyleri Birliğinden Şahin'e Ziyaret
Şahin, ziyarette, birliğin yeni dönem başkanlığına seçilen Necati Biniciyi kutlayarak, Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve Gaziantep olarak birliğe her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Birlik ile başarılı çalışmalara imza atacaklarını belirten Şahin, “Başkanı bulunduğum UCLG-MEWA işbirliğinde, her türlü etkinlik ve çalışmalarda yanınızda olacağız. Türkiye Belediyeler Birliği olarak da kent konseyleri birliğimizin çalışmalarına gereken desteğin sağlanması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışacağım" dedi.

Şahin, yetkili birimlere kent konseyi ile yapılacak çalışmaların hemen başlanılması noktasında talimat verdi.

TKKB dönem başkanlığına seçilen Necati Binici de tüm çalışmaları ortak düşünceyle yürüteceklerini ifade ederek, Gaziantep’te uluslararası nitelikte bir çalıştay yapmayı gündemlerine aldıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Tural’ın da hazır bulunduğu ziyarete, Saim Yavuz (Çanakkale) Hasan Soygüzel (Yalova) Zeynep Arıkan (Kahramanmaraş) Nuray Akçasoy (Eskişehir) Mürsel Sabancı (Balıkesir) Ekrem Aslan’dan (Adana) oluşan yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Devir teslim töreni Gaziantep’te

Çanakkale’den Gaziantep’e geçen Dönem Başkanlığı devir teslim töreninin 13-14-15 Ocak tarihinde yapılmasına karar verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılacağı devir teslim törenine, 76 Türkiye Kent Konseylerinin yanı sıra yabancı ülkelerden katılımların da sağlanacağı belirtildi. Kent Konseyleri Birliğinin 1 yıldan beri başkanlığını yürüten Gülay Sarışen (Çanakkale), başkanlığı Necati Binici’ye teslim edecek.
Kaynak: İHA