Tunuslu Avukatlar 'Maliye Yasasını' Protesto Etti

Tunus Baro Başkanı Mihrezi: 'Hükümet, bizi aç bırakarak başımızı ezmeye çalışıyor'.

Tunus'ta avukatlar 2017 yılında yürürlüğe girmesi beklenen maliye kanununu protesto amacıyla yürüyüş düzenledi.

Başkent Tunus'ta, Adalet Sarayından hükümet binasına yürüyen avukatlar yeni maliye yasasının iptalini talep etti. Avukatlar, Başbakanlık önündeki barikatları ve polis engelini aşarak hükümet binası önünde toplandı.

Tunus Baro Başkanı Amir Mihrezi, burada yaptığı açıklamada, 'Hükümet, bizi aç bırakarak başımızı ezmeye çalışıyor.' dedi. Mihrezi, avukatlara birlik içinde olmaları durumunda 'hükümetin kendilerine güç yetiremeyeceğini' söyledi.

Gösteriye katılan avukatlardan Munya Busalimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada protesto edilen kanunun anayasada eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, avukatlığın serbest meslekler grubunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Avukatların eski rejimden mevcut yönetime kadar geçen süreçte direnişin sağlam bir kalesi olduğunu savunan Busalimi, ülkedeki bazı medya organlarının kendilerine yönelik karalama politikası izlediğini dile getirdi.

Öte yandan dün itibarıyla ülke genelinde greve başlayan avukatlar, greve devam edeceklerini belirtti.

Yeni hazırlanan maliye yasası uyarınca geçici vergiye tabi olmaları öngörülen avukatların, hazırladıkları her bir sözleşme için de 60 dinar (27 dolar) vergi ödemeleri gerekiyor.

Ekonomik krizden çıkmanın yollarını arayan Ulusal Birlik Hükümeti avukatlarla olduğu gibi Tunus Genel İşçi Sendikaları (UGTT) ve özel sektörden sorumlu Tunus Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Konfederasyonu (UTİCA) ile de anlaşmazlıklar yaşıyor.
Kaynak: AA