Trakya Kalkınma Ajansı Hibe Desteklerine Devam Ediyor

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Teknik Destek programı çağrısında sunduğu proje hibe almaya hak kazandığı Teknik Desteğin uygulanması için Dernek ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı Hibe Desteklerine Devam Ediyor
Trakya Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen imza törenine dernek başkanı Cevat Güneş, Başkan Yardımcısı Erhan Vatansever ve derneğin eski başkan yardımcısı ve proje sorumlusu Hikmet Çavuşoğlu katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı adına imzayı ise Genel Sekreter Mahmut Şahin attı.

Proje Sorumlusu Hikmet Çavuşoğlu, Teknik Destek Projesinin amacı hakkında bilgiler verdi. Çavuşoğlu, “Projemizin amacı Trakya Bölgemizde yaşayan, Bulgaristan, Yunanistan ve diğer Balkan Ülkelerinden göç etmiş dernek üyeleri ve vatandaşların ve bu kişilerin çocukları ya da torunlarının geride bıraktıkları bu ülkelerdeki sosyal hakları; Bulgaristan’da ve diğer Balkan Ülkelerinde iş yapan veya yapmayı planlayan girişimciler için bu ülkelerdeki iş hukuku; Bulgaristan ve diğer Balkan Ülkelerinde eğitim alan veya almayı planlayan gençler ve aileleri için eğitim ile ilgili haklar konusunda farkındalık oluşturmak” ifadelerini kullandı.

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş teknik destek projesinin önemine değinerek, “Trakya Kalkınma Ajansı’nın hibesiyle gerçekleştireceğimiz bu eğitim bölgemizdeki göçmen veya aileleri daha önceden göçmen olarak gelmiş vatandaşların bilgi ihtiyaçlarını karşılamak için çok değerli bir eğitimdir. 3 konu başlığında düzenlenecek eğitimde, her hafta sonu bir konu işlenecektir. Dernek üyelerimizin yanı sıra, eğitimlerimize bu konularda bilgilenmek isteyen tüm vatandaşlar da katılabilirler. Dernek üyeleri haricinde de bu eğitimin kendileri ile ilgili konu başlıklarında bilgilenmek isteyenler bu hafta içerisinde Derneğimize başvuru yaparak katılım taleplerini bildirsinler. Bu teknik destek programıyla eğitime katılacak dernek üyeleri ve katılımcılar bu konu hakkında hukuk araçlarını daha iyi kullanmayı öğreneceklerdir. Uzman hukukçular ve akademisyenler konuları örnekleri ile birlikte değerlendirecek. Bu konu başlıklarında daha detaylı bilgiye nereden ve nasıl ulaşacakları konusunda katılımcıları aydınlatacaklardır. Katılımcılar bundan sonra da kendi kabiliyetleri ile bu ülkelerdeki ilgili haklarını kendileri takip etmede yetkin hale geleceklerdir. Teknik Destek başvurumuz içinde, Eğitim Programına aktardığımız konular Dernek üyelerinin en çok yardım almaya ihtiyaç duyduğu konulardır. Bu eğitime katılacak kişiler, benzer bilgilere ihtiyaç duyan kişilere de yardımcı olacaklar ve dernek üyeleri arasında da yardımlaşma, hatta dernek üyesi olmayan ama benzer koşullarda olan vatandaşlarımızla da yardımlaşma imkanı doğacaktır. Derneğimizin kuruluş amacı olan "yardımlaşma ve dayanışma" bu eğitim ile artacaktır” dedi.

Kaynak: İHA