Tosya'da Belediye Çalışmaları

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, ilçede içme suyu şebekesi ile su depolarının kontrolünü sağlayan bilgisayar sisteminin yenilendiğini bildirdi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında ilçenin gelişimi de göz önünde bulundurularak 10 su deposu ve 6 kaynağın kontrolünü sağlayan bilgisayar sisteminin yenilendiği söyledi.

Tüm içme suyu şebekesinin zaman ve iş gücü harcamadan kontrol edilebilecek hale getirildiğini dile getiren Şahin, 'Önceden 24 saat esasına göre personel görevlendirilirdi. Dolayısıyla zaman kaybı yaşanırdı. Bunun yanı sıra su kaybını hesapladığımızda yapılan yatırımla belediyemize katkı sağlanmıştır.' dedi.

En önemli hayat kaynaklarından suyun damlasının dahi israf edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, şu bilgileri aktardı:

'Bu düşünce ile hayata koyduğumuz projemiz otomatik olarak ihtiyacı olan kuyulara müdahalesiz su basacak ve seviyelerini ölçecek. Ayrıca depoların denetimleri anlık olarak tek merkezden bilgisayar kontrollü yönlendirme sistemi ile sağlanıyor. Depolarda veya hatlarımızda bir sorun olduğunda bilgisayar ekranından takibi yapılabiliyor. Soruna hızlıca müdahale imkanı kazanıyoruz.'

Şahin, proje maliyetinin 200 bin lira olduğunu da kaydetti.

Kaynak: AA