TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

'MADO ile Katarlı Al Sraiya Şirketi ve Bahreynli Venture Capital Bankası büyük bir ortaklığa adım attı' 'Bu dönemde Arap sermayesinin Türkiye'ye yatırım yapıyor olması Türk ekonomisine güvenin en somut göstergesi'.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MADO ile Katarlı Al Sraiya Şirketi ve Bahreynli Venture Capital Bankasının büyük bir ortaklığa adım attığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB'da gerçekleştirilen MADO ortaklık anlaşmasının tanıtımında yaptığı konuşmada, uzun süredir Arap coğrafyası ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğini arttırmak için çalıştıklarını ifade etti.

MADO ile Katarlı Al Sraiya Şirketi ve Bahreynli Venture Capital Bankasının büyük bir ortaklığa adım attığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, karşılıklı olarak daha fazla yatırım ve ticaret yapılması için gayret sarfettiklerini söyledi.

Bu kapsamda Arap ülkelerinin odaları ile çok güçlü ikili mekanizmalar oluşturduklarını ve geçen hafta Türk-Arap Odası’nın kuruluşunu gerçekleştirdiklerini anımsatan Hisarcıklıoğlu, 'Bu önemli ortaklık anlaşması, bizi geleceğe dair umutlarımızı arttırarak daha fazla çalışmaya teşvik ediyor. Bundan sonra da firmalarımızın yurt dışına açılması, yatırımcı çekmesi için çalışmalarımız devam edecek.' diye konuştu.

- 'MADO, bir dünya markası oldu'

Hisarcıklıoğlu, söz konusu ortaklığın taraflarının her birinin kendi alanında çok önemli şirketler olduğuna dikkati çekerek, yöresel bir lezzet olarak ortaya çıkmış olan MADO'nun, Anadolu’nun yerel bir ürünü iken yurt dışında pek çok şubesi ile hizmet veren bir dünya markası haline geldiğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

'MADO'nun yeni ortaklarından Al Sraiya Group, Katar’ın en güçlü firmalarından. Grup altında pek çok sektörde faaliyet gösteren şirketler var ve pek çok ülkede başarılı işler yapıyorlar. Venture Capital Bank ise Ortadoğu ve Körfez Bölgesi'ndeki KOBİ'lere yatırım yaparak büyümelerini sağlayan Bahreyn merkezli bir İslami banka. Güçlü bir sermaye yapısı var. Bugüne kadar pek çok şirketin büyümesinde etkili oldular ve ülkemizde daha önce de yatırımlar yaptılar. Bu ortaklık ile uluslararası bir marka olan MADO, aynı zamanda uluslararası sermayeli bir marka haline geliyor.'

- 'Türkiye her zaman güvenli liman'

Hisarcıklıoğlu, bu ortaklığın Türk girişimcisinin cesareti ve Arap sermayesinin gücünü bir araya getirdiğine dikkati çekerek, 'Bu dönemde Arap sermayesinin Türkiye'ye yatırım yapıyor olması Türk ekonomisine güvenin en somut göstergesi' dedi.

Türkiye'nin çevresindeki komşu ülkelerde sorunlar olduğunu, ülkenin 3 milyon mülteciyi ağırladığını ve terör örgütleri ile mücadele ettiğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, 'Bunlara rağmen, Türkiye ekonomisi büyümeye, güçlenmeye devam ediyor. Bu yatırım da bu gerçeğin somut göstergelerinden biridir.' değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, 'Küresel şartlar ne olursa olsun, Türkiye her zaman güvenli limandır. Türkiye'ye yatırım yapan her zaman kazanır. Kazanmak isteyen buyursun gelsin.' diye konuştu.

- 'Amacımız markalaşma konusunda model olmak'

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur da şirketin uluslararası bir marka olması için çaba sarfettiklerini belirterek, Türkiye'deki girişimcilere markalaşma konusunda model olmak istediklerini ifade etti.

- 'Bu pazara odaklanmaya devam edeceğiz'

Venture Capital Bank Üst Yöneticisi Abdullatif Janahi ise söz konusu yatırımın bankanın Türkiye’deki üçüncü büyük yatırımı olduğuna işaret ederek, “Bizler, sağlam temellere ve umut vadeden ekonomik geleceğe sahip bu pazara odaklanmaya devam edeceğiz. Türk pazarı Avrupa'da en hızlı büyüyen pazar olmakla birlikte, bizim de kendimizden emin olduğumuz gıda ve içecek sektöründeki şirketler için stratejik bir konum ve küresel ölçekte büyüme için bir sıçrama tahtası vazifesi görmektedir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki birçok yiyecek markasını inceledikten sonra, ürünlerinin yüksek kalitesi, markasının gücü ve işletmesinin küresel olması nedeniyle MADO ile ortaklık kararı aldıklarını dile getiren Janahi, 'MADO'nun son derece deneyimli yönetim ekibiyle çalışarak, uluslararası pazarlara açılma yoluyla bu temellerin üzerine bir şeyler inşa etmek istiyoruz.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA