Şoförlerden Arkadaşlarını Darbeden Kişinin Serbest Bırakılmasına Tepki

Antalya'da yaklaşık 1 ay önce otobüs şoförü Ali Yılmaz'ı darbettiği öne sürülen kişinin serbest bırakılmasına Yılmaz ve meslektaşları tepki gösterdi Yılmaz: 'Elinde bıçak ve demir çubuk olan iki zanlı bana saldırıyor ve savcılıkta 'basit yaralama' deniliyor. Kamera kayıtları ortada. Ceza almaları için benim ölmem mi gerekiyor'

Antalya'da yaklaşık 1 ay önce iki kişi tarafından darbedilen otobüs şoförü Ali Yılmaz'ı darbettiği öne sürülen kişilerden birinin serbest bırakılmasına Yılmaz ve meslektaşları tepki gösterdi.

Darbedilen otobüs şoförü müvekkili Ali Yılmaz ve otobüs şoförleri ile otobüslerin sefer için beklediği Meydan Depolama Alanında basın toplantısı düzenleyen avukat Erdal Ovalı, Türkiye'de halk otobüsü şoförlerine şiddetin arttığını söyledi.

Şiddetin bir örneğini de 4 Kasım'da Kundu Depolama Alanında yaşadıklarını hatırlatan Yılmaz, otobüsünde temizlik yapan müvekkili Yılmaz'ın, A.G. ve soyadı öğrenilemeyen M. isimli kişiler tarafından darbedildiğini belirtti.

Gözaltına alınan A.G'nin ifadesinde Yılmaz'ın kendisini Antalya'da ulaşımda kullanılan kart olmadığı için otobüse almadığını ve bu nedenle darbettiğini söylediğini vurgulayan Ovalı, 'Bu ifadeden yola çıkarak olayın tasarlanarak gerçekleştiğini anlıyoruz. Yılmaz'a yapılan bu saldırı toplumun vicdanını da yaralamıştır. Müvekkilim hala psikolojik sorunlar yaşıyor. Bu saldırı adam öldürmeye teşebbüstür.' dedi.

A.G'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığına dikkati çeken Ovalı, 'Zanlıların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Yargıya güveniyoruz. Diğer zanlıyı yakalama çalışmaları da devam ediyor.' diye konuştu.

Otobüs şoförü Yılmaz ise gözaltına alınan zanlının 'basit yaralama' suçuyla ifade verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını kabullenemediğini ifade etti.

Olayın ardından can güvenliğinden endişe duyduğunu dile getiren Yılmaz, 'Demir çubukla kafama vuruyor. Bunun neresi basit yaralama. Elinde bıçak ve demir çubuk olan iki zanlı bana saldırıyor ve savcılıkta 'basit yaralama' deniliyor. Kamera kayıtları ortada. Ceza almaları için benim ölmem mi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın meslektaşları da zanlının serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

- Olay

Antalya'da 1 ay önce LC07 hattında Kundu-Antalya güzergahında çalışan Ali Yılmaz, saat 06.40 sıralarında sefer öncesi otobüste temizlik yaptığı sırada iki kişinin saldırısına uğramıştı. Başlarında bere bulunan şüphelilerden biri arka, diğeri de orta kapıdan içeri girerek Yılmaz'a demir çubuklarla vurmuştu. Saldırganlara direnmeye çalışan Yılmaz'ın bağırarak yardım istemesi üzerine saldırganlar panikleyerek kaçmıştı. Halk otobüsünde bulunan güvenlik kameralarınca da kaydedilen olayın ardından Yılmaz, otobüsüyle hastaneye doğru giderken yolda ambulansa alınarak hastaneye ulaştırılmıştı. Kafasına 10 dikiş atılan Yılmaz'ın sağ kolunun da kırık olduğu tespit edilmişti.

Yılmaz, 18 Kasım'da otobüsteki güvenlik kamerası görüntülerinden iki saldırganın fotoğraflarını afişe bastırıp otobüs ve duraklara asmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganlardan A.G'yi gözaltına almış ve zanlı çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA