Osmaneli Kaymakamı Çakıcı, 'Kadın Çiftçilerimiz İçin Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' Kursunu Ziyaret Etti

Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Gaziler köyünde düzenlenen ’Kadın Çiftçilerimiz İçin Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği’ kursunu ziyaret etti.

Osmaneli Kaymakamı Çakıcı, 'Kadın Çiftçilerimiz İçin Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' Kursunu Ziyaret Etti
Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile İş gücü Yetiştirme Kursları adı altında Gaziler köyünde kurslar düzenlendi.

Gaziler köyüne gelerek tarım kursunu ve kursiyerleri ziyaret eden Kaymakam Çakıcı, Osmaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerden kurs hakkında bilgi aldı, ilgililere teşekkür etti. Daha sonra bayan kursiyerlerle sohbet eden ve Kaymakam Çakıcı, sorun ve talepleri de dinledi.

Kursiyer bayanlar Kübra Yıldırım, "Köyümüze böyle bir kurs başlattığınız için öncelikle size, ilgili kurumlara ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Kurslardan çok memnunuz" dedi.

Kaymakam Çakıcı ise bayanlara "Yöre halkının en önemli geçim kaynaklarının başında tarım, hayvancılık ve meyvecilik geliyor. Diğer meyveler de önemli ölçüde üretiliyor Tarımsal nüfusun gençleşiyor olması da önemli. Sertifikaya sahip üreticilerin istidama dahil edilmesini sağlamak önemli. Sertifika sahibi olarak kalmamalı" dedi.

Kaymakam Çakıcı, söz konusu eğitimde; modern meyve yetiştiriciliği, meyvecilikte çeşit seçimi, dikim mesafesi, budama, gübreleme, sulama, toprak işleme, ilaçlama, hasat teknikleri, sınıflandırma ve depolama konuları üreticilere uygulamalı olarak gösterildiğini anlattı ve "Amacımız köylümüzü doğduğu yerde doyurmak. Bu bölgedeki yüksek potansiyeli olan ve bu köyde yaşayan insanların gelir seviyesini daha da iyi noktalara getirmek için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Gaziler köyündeki kursiyerlerin ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin ise, “Tarım ve hayvancılıkta verim ve kalitenin yükseltilebilmesi için teknoloji ile bilginin zamanında ve etkin bir biçimde uygulamaya aktarılması büyük önem taşımaktadır. Tarım ve hayvancılıkta ilerlemek için coğrafi faktörlerin olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, işletme ölçeklerini ekonomik seviyeye getirilmesi, ıslah edilmiş yüksek verimli materyallerin kullanılması ile bilgi ve teknolojideki gelişmelerin uygulamaya konulması ile mümkündür. Çiftçilerimize tarımın her dalında yeni bilgi ve tekniklerin öğretilmesi suretiyle, daha çok, daha kaliteli ve daha düşük maliyetle bitkisel ve hayvansal ürün elde etmelerini sağlamak ve bu ürünleri en iyi şekilde değerlendirerek yaşam seviyelerini yükseltmelerine yardımcı olmak görevlerimizin başında gelmektedir” dedi.

Kaymakam Edip Çakıcı, daha sonra köy kahvesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, sorunları dinledi.

Köy ziyaretine; Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Göksu, Belediye Başkanı Münür Şahin, İşkur Müdürü Ayhan Tozan, Karakol Komutanı Feramuz Yılmaz, Osmaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker, Gaziler Köy Muhtarı Ali Seyyar katıldı.

Kaynak: İHA