Nakliyat-İş Üyelerinden Taşınma Protestosu

Nakliyat-İş Sendikası üyeleri, Zeytinburnu'ndaki Nakliyeciler Sitesinin taşınma kararını protesto etti.

Vezneciler'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan Nakliyat-İş Sendikası üyeleri 'İşimizi, ekmeğimizi ranta kurban ettirmeyeceğiz' yazılı döviz ve pankartlarla 'Yeni site yapılmadan ambarlar taşınamaz', 'İşimizi ranta kurban ettirmeyeceğiz', 'Ekmeğimizi ranta kurban ettirmeyeceğiz, 'Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar attı.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesindeki 150'ye yakın nakliyat ambarında 1.000 civarında işçinin çalıştığını belirterek, nakliyat ambarlarında çalışan işçilerin 1979'dan bu yana sendika üyesi olduğunu anlattı.

Ambarların Hadımköy'e taşınacağına dair açıklamalar yapıldığını belirten Küçükosmanoğlu şunları söyledi:

'Bu süreçten nakliyat ambarları, çalışanları etkilenmektedir. Bu dönemde ambarların iş kaybı sonucunda istihdam edilen işçi sayısı azalmıştır. Ambarların taşınma kararı alınan Hadımköy'de ise site yapımıyla ilgili şu ana kadar somut hiçbir şey yapılmamıştır. Bunun sorumluları bu sürecin içinde olanlardır. Kimsenin, hiçbir kurumun binlerce insanın işi ve ekmeği üzerine hesap yapmasına izin vermeyeceğiz. Buradan İBB başkanına ve meclisine sesleniyoruz. Yeni ambar sitesi yapılmadan binlerce insanın işi, ekmeği, geleceği olan Topkapı ambarları taşınamaz. Böyle bir kararı kabul etmiyoruz. Bunun güvencesi geleceği ambarlarda olan binlerce insana verilmelidir.İşimizi, ekmeğimizi, ranta kurban ettirmeyeceğiz'.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA