Mersin GİAD'ın Konuğu Mahmut Arslan Oldu

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan, "Hayatta başarılı olmanın en önemli sırrı çevre edinmek ve ilişkilerinizi iyi tutarken dürüstlükten vazgeçmemektir" dedi.

Mersin GİAD'ın Konuğu Mahmut Arslan Oldu
İçel Girişimci İşadamları Derneği’nin (GİAD), sektör temsilcilerini bir araya getirerek kartvizit alışverişi yapmalarını sağladı etkinlikler devam ediyor. Kartvizit alışverişlerinin bu haftaki konuşmacı konuğu MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan oldu.

Etkinliğin açılışında konuşan İçel GİAD Başkanı Mehmet İzol, "Üyelerimiz arasındaki ticaretin artarak devam etmesi adına yaklaşık 3 yıldır düzenlediğimiz kartvizit alışverişlerine büyük önem veriyoruz. Üyelerimizin yeni üyeler ile tanışırken, kendi aralarındaki birlik ve beraberliğin artması için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda bugün tecrübelerini üyelerimize aktarmak adına aramızda bulunan MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan’a, bizleri kırmayarak katılım sağladığı için ayrıca teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

"Çözüm öneriniz yoksa şikayet etmeyin"

Girişimcilere iş hayatında yapmaları gereken hususlar konusunda bilgiler sunan Mahmut Arslan, "İş hayatında gençlerin bürokrasi ile nasıl temas kurması gerektiğini bilmesi çok önemli. Bürokrasinin, daha doğrusu icraatçı bakanlıkların mutfağı daire başkanlıklarıdır. Bakanlıklarda, daire başkanlıklarında ya da işiniz gereği temas kurduğunuz tüm resmi kurumlarda kimseyi yanıltmadan, çözüm ortağı olmanız gerekmekte. Bir konuda herhangi bir şikayetiniz var ise o konuda farklı bir çözüm öneriniz olmalı. Eğer çözüm öneriniz yok ise şikayet etmeniz bir işe yaramayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Dürüstlükten taviz vermeyin"

"Hangi işi yaparsanız yapın insan ilişkilerinizin üst seviyede olması gerekiyor" diyen Arslan, "Hayatta başarının en önemli sırrı kişisel ilişkilerinizin ne kadar iyi, çevrenizin ne kadar geniş olduğudur. Yanı sıra dürüstlük önemli bir konu. Yaptığınız işte konuya vakıf olmanız, her şeye itiraz etmeden çözüm odaklı olmanız sizleri başarıya taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

Gündemi iyi takip etmenin de bir iş adamını başarıya taşıyacak önemli bir faktör olduğunun altını çizen Arslan, şöyle devam etti; "Ekonomiyi, gündemi iyi takip etmelisiniz. Mutlaka gazetelerin ekonomi sayfasına her gün göz atmalısınız. Gazetelerin ekonomi sayfalarını okumak önümüzdeki 6 aylık, 1 yıllık süreçte neler yaşanacağı ile ilgili sizlere ipuçları verir. Bu anlamda bazı püf noktaları yakalarsanız mutlaka sonuca ulaşırsınız. Bununla birlikte yatırımı doğru yere yapmanız da önemli bir faktör. İşinizi geliştirmek ve doğru yatırım yapabilmek için tüm dünyadaki dengeleri değerlendirmeniz gerekiyor."

Toplantı daha sonra İçel GİAD üyelerinin kartvizit alışverişi ile sona erdi.
Kaynak: İHA