MAZLUMDER'den Halep'te Sivillere Yönelik Saldırılara Tepki

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Şube Sekreteri Sadi Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden iç çatışmaların geldiği son noktanın, Halep’te toplu katliamlar olduğunu belirtti.

Bugüne kadar 15 milyon insanın yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldığı çatışmalarda, 1 milyona yakın insan hayatını kaybettiğini, milyonlarca Suriyeli'nin de ülkelerinden ayrılmak zorunda kaldığına dikkati çeken Özmen, şunları kaydetti:

'Yıllardır rejim güçleri, farklı ülkelerden gelen milisler ve Rusya’nın kuşatması altında hayatta kalma mücadelesi veren ülkenin ikinci büyük şehri Halep’te son günlerde yaşanan katliamlar insanlığın yüz karası haline geldi.Halep’te Beşar Esed'e bağlı Baas güçleri, Rusya, ABD destekli milisler ve Şii milislerin saldırıları sonucu her gün yüzlerce savunmasız insan sokaklarda öldürülüyor. Ölenleri toplayacak bir güç olmadığı için Halep sokakları toplanamayan cesetlerle dolmuş bulunuyor.Hiçbir insani yardımın kuşatmacı saldırganlar tarafından Halep’e girmesine izin verilmediği bugünlerde şehirde tarihin bugüne kadar tanık olmadığı katliamlar, duyarsız dünyanın gözü önünde yaşanmaya devam ediyor. MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Kayseri sivil toplum kuruluşları ve Kayseri Suriyeliler Dostluk Grubu olarak dünyaya ve insanlığa sesleniyor ve diyoruz ki, Halep sokakları cesetlerle dolmasın, Halep’te insanlık yok olmasın. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği Teşkilatı, insan hakları örgütleri ve vicdanını kaybetmemiş insanlar olarak, hep birlikte ayağa kalkıp haykıralım, Halep ölürse insanlık ölür, biz sahip çıkarsak Halep yaşayacaktır.'

Kaynak: AA