'KOBİ Hackathon' İçin Başvurular Başladı

Akbank ve Vodafone iş birliğiyle düzenlenen KOBİ Hackathon etkinliği için başvurular alınmaya başlandı.

Akbank açıklamasına göre, KOBİ'lerin sorunlarına dijital çözümler üretilmesine yönelik Akbank ve Vodafone iş birliğiyle gerçekleştirilecek hackathon için başvurular başladı.

'CODE:KOBİ; KOBİ'ler için büyümenin dijital kodları' konulu etkinlikte; geliştirici, yazılımcı, tasarımcı profesyoneller ve üniversite öğrencileri KOBİ'lerin işlerini büyütmeleri ve verimliliklerini artırabilmeleri amacıyla e-ticaret, sosyal medya, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) uygulamaları, tahsilat ve ödeme sistemleri gibi başlıklara odaklanarak dijital çözümler ve uygulamalar tasarlayacak.

Yarışmanın birincisi olan takıma 10 bin TL ve takımdaki herkese iPhone 7, ikinci takıma 7 bin 500 TL ve takımdaki herkese Apple Watch Series 2, üçüncü takıma da 5 bin TL ve takımdaki herkese iPad Mini 4 verilecek. Hackathon'a katılmak isteyenlerin 'www.codekobi.com' adresindeki başvuru formunu 12 Aralık 2016'ya kadar doldurmaları gerekiyor.

Hackathon etkinliğine 3 ya da 4 kişiden oluşacak takımlar katılabilecek. Bireysel katılım olması halinde bu kişiler belirlenecek takımlara dahil edilecek. Yarışmacı takımlar proje demosunu 48 saat sürmesi planlanan hackathon süresince yazacaklar. Önceden geliştirilmiş ürünler yarışma değerlendirme kapsamı dışında kalacak.

Yarışma süresince yazılım geliştirmek için kullanılacak araçlar, Akbank APİ'leri katılımcılara sunulacak ve yarışma başlamadan önce bu araçların kullanımı ile ilgili eğitim verilecek. Ayrıca teknik destek ekibi ile etkinlik boyunca yarışmacılara mentorluk hizmeti de sunulacak. Takımlar her biri konusunda uzman ve iş dünyasında üst düzey yöneticilik yapmış jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncüsü seçilecek.

-'KOBİ'lerin dijitalleşmesi için imkanlarımızı seferber ediyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, KOBİ'lere verdikleri finansman ve danışmanlık desteklerinin yanında, onların gelişen teknolojiye ayak uydurabilmelerine de yardımcı olduklarını dile getirdi. Oğuz, şunları kaydetti:

'Biliyoruz ki, KOBİ'lerin dijitalleşmesi, işlerini daha verimli yapabilme, müşteri taleplerini karşılama, maliyetlerini azaltma ve işletmelerinin hayatta kalabilmesi açısından önemli. KOBİ'lerimizin dijitalleşmelerini desteklemek, teşvik etmek için biz de Akbank olarak imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu anlayışla ilk olarak Vodafone Türkiye ile 1 milyonu aşkın KOBİ'nin dijital dönüşümde yerini alması için güçlerimizi birleştirdik. İş birliğimiz kapsamında Vodafone'un 'www.yarinahazirim.com' sitesi üzerinden tüm işletmelere sunduğu Dijitalleşme Endeksi'nin özel bir uyarlamasını Akbanklı KOBİ'lere sunduk.

Bu kez de yine Vodafone'un desteğiyle 48 saatlik bir hackathon başlatıyoruz. KOBİ'lerin iş süreçleri ve büyümelerine yönelik düzenlenen etkinlikte KOBİ'lerle yazılımcıları buluşturarak KOBİ'lerin sorunlarına çözüm bulurken, girişimcilerin yaratıcı fikirlerinin de hayata geçmesi için bir fırsat yaratacağımıza inanıyoruz. Bu etkinlik ile Akbank olarak KOBİ'lerin ihtiyaçlarına dönük olarak geliştirdiğimiz bankacılık ürün ve hizmetlerine ek onlara yeni dijital çözümler sunmaktan da mutluluk duyacağız.'

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da dijitalleşmenin işletmelere daha az maliyetle daha verimli çalışma imkanı sunduğunu belirterek, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin dijitalleşmenin sunduğu fırsatlardan yararlanması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak amacıyla geliştirdikler Yarına Hazırım Platformu ile bugüne kadar 44 bin şirketin Dijitalleşme Endeksi'ni hesapladıklarını ve dijital yol haritasını çizdiklerini bildiren Aksoy, şu açıklamalarda bulundu:

'Diğer yandan, Akbank'ın hizmet verdiği 1 milyonu aşkın KOBİ'nin de dijitalleşmesi için iş birliği yaparak Vodafone Dijitalleşme Endeksi'nin özel bir versiyonu üzerinden Akbanklı KOBİ'lere dijitalleşme skor ve ihtiyaçlarını ücretsiz olarak tespit etme imkanı sunduk. Şimdi de iş birliğimizin ikinci fazı olan 'KOBİ Hackathon'a destek vermenin heyecanını yaşıyoruz.

Hackathon ile KOBİ'lerin sorunlarına ve iş süreçlerine yönelik dijital çözümler üretilerek dijitalleşme yolculuğunda önemli bir avantaj sağlanmasını hedefliyoruz. Yazılım geliştirme dünyasında da bir ilki temsil edecek bu 48 saatlik maratonda takımlara başarılar diliyoruz. Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi olarak, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizdeki işletmelerin telekomünikasyon ve teknoloji ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.'

Kaynak: AA