KHK Kapsamında Görevlendirme Yapılan Belediyeler

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Dezavantajlı Kişilerin Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İstihdamı Projesi' kapsamında 150 dezavantajlı kadına eğitim verecek.

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Dezavantajlı Kişilerin Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe İstihdamı Projesi' kapsamında bir yıl boyunca kadınlara tekstil ve hazır giyim sektöründe eğitim verecek.

Proje kapsamında, 50 kadına uygulamalı girişimcilik eğitimi, 5 girişimci kadına da kendi işlerini kurmaları için danışmanlık hizmeti vererek iş planı hazırlamaları sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Sevinç, tanıtım toplantısındaki konuşmasında, bölgeye yatırım yapan iş adamlarına teşekkür etti.

Sevinç, şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kadınların istihdamı konusunda da birçok çalışma yürüttük, bundan sonra bu tür yatırımlara ve kadınların istihdam edilmesi konusunda da gayret göstereceğiz. Bu tür yatırımları yapıp kadınları istihdam edenlere daha çok destek vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra yapılacak olan etkinliklerde de yine belediye olarak imkanlarımızı seferber etmeyi öngörüyoruz.'

Kaynak: AA