İzmir'de Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesine Özel Program

İzmir’in Bornova ilçesinde, Türk kadınının, seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 82. yılı için kutlama programı düzenlendi.

İzmir'de Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesine Özel Program
İzmir Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) ve Bornova Belediyesi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 82. yılı nedeniyle etkinlik düzenledi.

Programda, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin önemine dikkat çeken Bornova Beckerspor Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü Burcu Kebir, Atatürk’ün 1900’lü yıllardaki öngörüsüne vurgu yaptı. Kebir, "Kadınlarımızın 21. yüzyıl Türkiye’sinde hiç de iç açıcı olmayan durumunu gördüğümüzde 1920’li yıllarda yüce Önder tarafından bizlere tanınan bu hakkın ne denli önemli ve dünya konjonktürüne göre ne kadar erken atılmış adımlar olduğunu görmekteyiz. Toplumsal yapımızın karakteristiğini ustalıkla analiz ederek her alandaki öngörüsünü yıllar önce bu konuda da uygulamaya alan Mustafa Kemal Atatürk’e Türk kadınları bu aydın geleceğin teşekkürünü borçludur. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise kadının toplumsal hayattaki önemine dikkat çekti. Türk kadını için 5 Aralık’ın son derece önemli olduğunu vurgulayan Atila, çağdaş, aydınlık bir toplumun mimarının kadınlar olacağını ifade etti.

Bornova Altındağ Atatürk Kültür Merkezindeki program da konuşmaların ardından ünlü tiyatro sanatçıları Yılmaz Tüzün ve Yasemin Şimşek Tüzün tarafından sahnelenen ’Kül Kedisi Öldü’ isimli oyunda sahnelendi. Programa, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bornova Beckerspor Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü Burcu Kebir dışında, Becker Türkiye CEO’su Bornova Beckerspor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir başta olmak üzere, Bornova Becker Spor Kadın Basketbol Takımının oyuncuları, Baş Antrenör Olcay Orak ve Bornova Becker Spor Staff ekibi ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA