Harçlıklarını Sokak Köpekleri İçin Harcıyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir ay önce doğum yapan sokak köpeği ve 10 yavrusuna, öğrenciler sahip çıktı Lise öğrencisi Çolak: 'Üşüyen yavruları görünce yuva yapmaya karar verdik. İki küçük kulübe yaptık, yavruları içeri koyduk. Daha sonra komşulardan ekmek topladık, süt aldık, et, kemik getirdik'

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde öğrenciler, üşümemeleri için yuva yaptıkları sokak köpeği ile 10 yavrusunu, harçlıklarıyla aldıkları ve çevreden topladıkları yiyeceklerle besliyor.

İnönü Mahallesi'nde yaşayan liseli Baran Çolak, ortaokul öğrencileri Emirali ve Ömer Faruk Bakışçı ile Furkan Alpay, yaklaşık bir ay önce sokak ortasında doğum yapan köpeği gördü.

Hayvansever çocuklar, sokak köpeği ve dünyaya getirdiği 10 yavru için hemen derme çatma iki kulübe yapıp, içini battaniyeyle döşedi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceyi bulduğu ilçede soğuktan etkilenmemeleri için köpek ve yavrularını buraya koyan çocuklar, hayvanları, harçlıklarıyla aldıkları ve çevreden topladıkları yiyeceklerle besliyor.

Lise öğrencisi Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta doğum yaptığını gördükleri hayvanı koruma altına aldıklarını söyledi.

Yavru köpeklere sahip çıkarak, onları açlıktan ve soğuktan koruduklarını anlatan Çolak, 'Üşüyen yavruları görünce bunlara yuva yapmaya karar verdik. İki küçük kulübe yaptık ve yavruları içeri koyduk. Daha sonra komşulardan ekmek topladık, süt aldık, et ve kemik getirdik. Yavru köpekleri ölmekten kurtardık, beslemeye devam edeceğiz.' dedi.

Öğrencilerden Emirali Bakışçı da yavru köpeklerin soğuktan donmaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti.

Tüm mahallelinin hayvanlar için seferber olduğunu, kendilerine destek verdiğini dile getiren Bakışçı, 'Geceleri özellikle hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceye kadar düşüyor. Bu nedenle yuvalara battaniye koyarak onların üşümesini engellemeye çalıştık.' diye konuştu.

Bakışcı, yavru köpeklere, yetişkin hale gelene kadar bakacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA