Halk Ekmek'ten 210 Engelliye İş İmkanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, simit camekanı verilecek 210 engelli vatandaşı kurayla belirledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından, simit satış yeri ve camekanı tahsis edilecek 210 engelli vatandaşı kura çekimiyle belirlendi.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekiminde konuşan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, 'İstihdam ettiğimiz engelli, simit camekanının başında kendisi durmalı. Eğer engellinin iş yapma engeli varsa bir yakını dursun. Simit camekanlarını engelliler maddi kazanç sağlasın diye yaptık.' dedi.

Bu yıl itibarıyla simit camekanı tahsis edilen engelli vatandaş sayısının 2 bin 310 olduğunu belirten İlkbahar, 'Önemli olan birbirimize faydalı olurken aramıza engel koymayalım.' diye konuştu.

Simitçiler Odası'nın belirlediği simit gramaj ve fiyatlarına uygun satış yapılması gerektiğini de vurgulayan İlkbahar, engellilerin simit satarken camekanların hijyenine dikkat etmelerini istedi.

Simit camekanı kura çekimine katılan ve kurada ismi çıkan yürüme engelli Abdulkadir Çapa, 'Ben cezaevinden çıkalı 3 ay oldu. Mahkum olduğum için kimse beni işe almadı. Engellilerin topluma kazandırılması amacıyla verilen böyle bir fırsatı değerlendirdim ve simit camekanı almaya hak kazandım.' diye konuştu.
Kaynak: AA