Gürcistan-ABD Savunma İşbirliği

İki ülke arasında savunma alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

Gürcistan ve ABD arasında savunma alanında 3 yıllık anlaşma imzalandığı bildirildi.

Gürcistan Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, ABD Savunma Bakanı Danışmanı Yardımcısı Micheal Carpenter'i kabul etti. Basına kapalı görüşmenin ardından, ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

İzoria, iki ülke arasında savunma alanında 3 yıllık çerçeve anlaşması imzalandığını belirtti. Carpenter'in ziyaretinin iki ülke arasında stratejik işbirliğini kanıtladığını ifade eden Gürcistan Savunma Bakanı, anlaşma kapsamında daha çok ortak tatbikat düzenleyeceklerini kaydetti.

'Stratejik ortağımızla ortak askeri eğitim merkezi kurmayı planlıyoruz ' ifadesini kullanan İzoria, ABD'li ortaklarıyla belirledikleri öncelikler ve önlemlerin gelecek 3 yıl içinde başarılı olacağına inandığını vurguladı.

Carpenter da ABD olarak Gürcistan'a destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. Uluslararası operasyonlara katılan Gürcü askerlerinin eğitilmesi ve Gürcistan'ın kendi topraklarını savunma yeteneklerini artırma konusunda ABD olarak destek vereceklerini belirten Carpenter, 'Gürcistan, Irak ve Afganistan'da ABD'nin güvendiği bir ortaktır. Gürcü askerleri ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz' ifadesini kullandı.

Michael Carpenter, ayrıca Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Başbakan Giorgi Kvirikaşvili tarafından ayrı ayrı kabul edildi.
Kaynak: AA