Fransa'da Nükleer Santral Tehdidi

Paris savcılığı, ülkenin en eski nükleer enerji santralinin tehdit oluşturduğu şikayeti üzerine ön soruşturma başlattı.

Paris savcılığı, ülkenin en eski nükleer enerji santrali olan Fessenheim'ın insan sağlığı için tehdit oluşturduğu yolundaki şikayet üzerine ön soruşturma başlattı.

BFM televizyon haber kanalı, adli kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, çevre örgütü Greenpeace'in, 'santralin çalışmasında çeşitli anormallikler bulunduğu, gerekli standartlara uyulmadığı ve bunun da insan sağlığını tehdit ettiği' yolundaki ısrarlı şikayetleri üzerine ön soruşturma kararı aldığını duyurdu.

Greenpeace, ilk olarak ekim ayında, Fransa'nın Almanya sınırında bulunan ve 1978 yılından bu yana faaliyette bulunan bu santralle ilgili olarak soruşturma başlatılması için Paris savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Çevre örgütü Greenpeace, Fransa'daki en az 5 santralin kamu güvenliği açısından gerekli standartları karşılamadığı gerekçesiyle derhal kapatılmasını istiyor.

Sosyalist iktidara dışarıdan destek veren Yeşil Parti ısrarla Fessenheim'daki santralin kapatılmasını isterken, komşu ülke Almanya da bu konuda gerekli önemlerin alınması için Fransız hükümetine baskı yapıyor.

Fransa, nükleer enerji ihtiyacının üçte ikisini nükleer enerji santrallerinden karşılıyor. Fransa'da toplam 58 nükleer enerji santrali bulunuyor.
Kaynak: AA