Eyüp Film Akademisi'nin Başarısı Ödülle Tescillendi

Eyüp Film Akademisi’nin (EFA) ilk mezunlarından Meryem Sena Metin’in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği ’100. Gül’ adlı kısa film, 7. Uluslararası Barikat Film Festivali’nde birinciliğe layık görüldü.

Eyüp Film Akademisi'nin Başarısı Ödülle Tescillendi
Eyüp Belediyesinin TRT Medya sponsorluğunda ve İstanbul Medya Akademisi iş birliğinde başlattığı Eyüp Film Akademisi (EFA), ilk mezunlarını geçtiğimiz aylarda verdi. Akademiyi başarıyla tamamlayan öğrencilerden Meryem Sena Metin, bitirme projesi olarak hazırladığı 100. Gül adlı kısa filmle büyük bir başarıya imza attı.

"Bir Düş Kuruyoruz Barikatsız Bir Dünya İçin" sloganıyla engellilerle sanatı buluşturan ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Barikat Film Festivalinde, Meryem Sena Metin’in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği ’100. Gül’ adlı kısa filmi çok sayıda eserin arasında birinci oldu.

"100. Gül"

Film, en büyük hayali film yönetmeni olmak olan bedensel engelli 20 yaşındaki Cahit isimli bir genci anlatıyor. Cahit; ablası, eniştesi, yeğeniyle birlikte yaşar. Ablası Yasemin’in hayatı; hasta kardeşi, ilgisiz eşi, küçük kızı ve yorucu mesleği arasında sabırla geçer. Yasemin, Cahit’in sinema tutkusunu bildiğinden ona bir kamera hediye etmiştir. Cahit o kamerayla, ablasının onun için kahraman oluşunu anlatan bir kısa film çekmeye başlar. Eniştesi Fatih bu durumdan pek hoşlanmaz onu engellemeye çalışır. Çekimlerde en büyük destekçisi küçük yeğeni Zehra’dır. Cahit ve Yasemin’e küçükken komşuları Gül Dede 100. Gül’ün öyküsünü anlatmıştır. Onlarda hayatları boyunca 100. Gül’ü ararlar. Cahit’in bulduğu 100. Gül büyük sürpriz olacaktır.
Kaynak: İHA