Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir'de belediye çalışmaları.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezi ve ilçelerde bulunan şehitliklerin bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezindeki şehitlikler ile ilçelerde bulunan şehitliklerdeki peyzaj düzenlenmesi, çiçeklendirme ve çimlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Kanlıpınar Şehitliği'nde şehit mezarlarının yeni peyzaj çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, şehit ailelerinin ziyaretlerini kolaylaştırmak için çalıştı.

- Camide düzenleme çalışmaları

Odunpazarı Belediyesi caminin yıpranan asfalt ve boyalarını yenileme çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emek Mahalesi'nde bulunan Merve Camii'nde çalışma başlatan ilçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, cami avlusuna baskılı tretuvar asfaltı döktü.

Çalışmalarda yaklaşık 25 ton baskılı tretuvar asfalt kullanan ekipler, asfalt çalışmasından sonra cami avlusunu maviye boyadı.

- Odunpazarı Belediyesinden 'halk buluşması'

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla 'halk buluşması' etkinliği düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yukarı Ilıca, Aşağı Ilıca, Avdan, Karamustafaoğlu, Ayvacık ve Yörük Kırka mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen etkinliğe CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlara, Odunpazarı Belediyesi Aşevi'nde hazırlanan pilav ile ayran ikramı edildi.

- Sokak hayvanlarıyla ilgili temel eğitimler

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü veterinerleri, uyguladığı sokak hayvanlarıyla ilgili temel eğitimler projesi kapsamında Görsem Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli veterinerler, çocuklara sokak hayvanları ve evcil hayvan bakımı ile ilgili temel bilgilerden oluşan sunumlar yaptı.

Sunumlarda sokak hayvanları ile ilgili çocuklara beslenme, bakım, sahiplenme konuları anlatılırken evcil hayvanlar ile ilgili de bilgiler aktarıldı.

Kaynak: AA