Endonezya'da Uyuşturucuyla Mücadele

Cakarta'da Endonezya Devlet Başkanı Widodo'nun katıldığı törenle bir ton uyuşturucu madde imha edildi Widodo: 'Her yıl 15 bin gencimiz uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybederken kaç uyuşturucu satıcısı ölüyor? Kendimize bu soruyu sormamız gerekiyor'.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da, operasyonlarda ele geçirilen yaklaşık bir ton uyuşturucu madde, Devlet Başkanı Joko Widodo'nun katıldığı törenle imha edildi.

Başkent Cakarta'da ülkenin özgürlük sembolü olan Monas Meydanı'nda düzenlenen törende, operasyonlarda ele geçirilen yaklaşık bir ton uyuşturucu imha edilirken uyuşturucu satıcılığından yakalanan bazı hükümlüler de alana getirildi.

Widodo, törende yaptığı konuşmada, 'Ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı çok fazla. Bu gerçekten endişe verici. Her yıl 15 bin gencimiz uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybederken kaç uyuşturucu satıcısı ölüyor? Kendimize bu soruyu sormamız gerekiyor.' dedi.

Joko Widodo, uyuşturucuyla mücadelede daha kararlı olunması gerektiğini vurguladı.

Uyuşturucuyla Mücadele Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede 2016 yılında yaklaşık 4 ton uyuşturucu madde ve 600 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Widodo, 2014 yılında göreve başladığında uyuşturucuyla mücadelede kararlı adımlar atma sözü vermişti. Ülkede 2014'ten bu yana uyuşturucu kaçakçısı 15'i yabancı uyruklu 18 hükümlü idam edildi.
Kaynak: AA