Dolar Bozdurana Kaman Cevizi Fidesi Bedava

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki ceviz üreticisi, 250 dolar ve avro bozdurarak dekontunu getirenlere dünyaca ünlü Kaman cevizi fidesini ücretsiz veriyor.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde ceviz üreticisi, 250 dolar ve avro bozdurarak dekontlarını getiren herkese, lezzeti ve ince kabuğuyla ünlü Kaman cevizi fidesi hediye ediyor.

Kaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde başkanlık görevinde de bulunan ceviz üreticisi Arif Göçmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatandaşlara yaptığı 'döviz birikimlerini TL ve altına çevirmeleri' çağrısına destek vererek, kampanya başlattı.

Kampanyasında 250 dolar veya avro bozdurup makbuzunu getirenlere, Cuma Mahallesi'nde kendisine ait ceviz bahçesinden fide hediye etmeye başlayan Göçmen, Türk Lirası'nın yabancı paralar karşısındaki değer kaybının önlenmesine destek sağlamayı amaçlıyor,

Göçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlattığı kampanyaya büyük ilgi olduğunu belirten Göçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Türk ekonomisi üzerine dövizle baskı kurmaya çalışanlara karşı kendi imkanlarıyla dolar ve avro bozdurma kampanyası başlattığını söyledi.

- 55 bin avro bozduran da geldi

Kampanyaya yoğun katılım olduğunu, iki günde yaklaşık 150 kişinin dekontlarıyla ceviz fidesi aldığını, bunlar arasında 50 bin dolar ve 55 bin avro bozduran kişiler de yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:

'Kampanya üzerine 55 bin avro yanı sıra 50 bin dolar bozdurarak döviz makbuzu getirdiler. Sadece Kaman ve çevresinden değil yurt dışından da hemşehrilerimizin olumlu yönde yaklaşmasıyla güzel bir miktara ulaştık. Birçok kişi sosyal medyadan bana bozdurdukları dövizlerin makbuzlarının fotoğraflarını gönderiyor. Vatandaşlarımızın karşılık beklemeden vatan sevgisiyle hareket etmeleri, böyle güzel düşünmeleri beni daha da mutlu ediyor. Sadece Kaman içinde değil, tüm dünyada marka haline gelmiş olan Kaman cevizini yurdumuzun her köşesine göndereceğiz. Yeter ki bu duyarlılık devam etsin. Fidesini almayan vatandaşlarımızın fidesini bizler toprağa ekerek onlar adına hayır yapmış olacağız. Ayrıca yurt dışında bulunup bizlere dekont gönderen vatandaşlarımızın da fidelerini istedikleri zaman kendilerine vereceğimizi de bildirmek istiyorum. Belki bu projemiz iki hafta daha sürecek ama onlar isterlerse fidelerini 2-3 ay sonra da alabilirler. Kampanyaya katılanlara çok teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA