Boyabat'ta Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Boyabat ilçesinde çiftçilere 2 bin ceviz fidanı dağıtıldı.

Köylerde alternatif gelir imkanları yaratmak amacıyla Bağlıca köyünde düzenlenen törenle çiftçilere 2 bin ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, törende yaptığı konuşmada, ilçenin meyve ve sebze üretimine çok uygun bir toprak yapısı olduğunu belirtti.

İlçede, çeltik, hayvancılık ve ormancılık dışında yeni üretim modellerine geçilmesi gerektiğini ifade eden Güney, şunları söyledi:

'Köylerimizde bir hayli büyük ceviz ağaçları var. Sorduğumuzda bize bu ağaçların 'bir yıl ceviz verdiğini beş yıl vermediğini' söylüyorlar. Küresel ısınma nedeniyle geç ilkbahar ve erken sonbahar nedeniyle don olayları meydana gelmektedir. Bu da ceviz üretiminde bu iklim koşullarına göre yeni ağaç türleri üzerinde çalışılmasını gerektirmektedir. Bugün burada 2 bin gibi oldukça az miktarda fidan dağıtıyoruz ancak inşallah meyve vermeye başladığında Boyabat'ın diğer üreticileri için örnek teşkil edecek ve büyük bir adım olacaktır. Buna yürekten inanıyorum.'

Konuşmaların ardından Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve diğer protokol üyeleri tarafından çiftçilere fidanları dağıtıldı.

Törene, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Usta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu da katıldı.

Kaynak: AA