Beypazarı İlçesinin Nüfusunu Artırma Çalışmaları

Beypazarı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığının başlattığı çalışma ile ilçe nüfusunu 50 bin 1'e tamamlama çalışmaları sürüyor.

İlçe nüfusunun 47 bin 300'lerden 50 bin 1'e çıkarılması yönünde çok yönlü çalışmalar yürütülürken, bu kasamda Beypazarı ve köy dernek başkanlarının katılımıyla Ankara'da toplantı düzenlendi.

Ankara'da bulunan 9 Beypazarı adını taşıyan dernek başkanının katılımının gerçekleştiği toplantıda konuşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ali Pekmezcioğlu, nüfusun 50 bin 1 olması halinde ilçenin çok kazanımlarının olacağını ve bunu tamamlamak üzere de çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da ilçe nüfusunu 47 bin 300'den 50 bin 1 yapmak üzere çaba gösteren kent konseyinin çalışmasını takdirle karşıladığını ifade etti.

Kaplan, doğduğu yere, annesinin babasının yaşadığı bir ilçeye böylesi bir çalışma ile destek vermenin vatandaşlık görevi olduğunu dile getiren Kaplan, çok fazla detaya girmeden, nüfusun 50 bin 1 olması halinde ilçenin kazanımının çok olacağını ve belediyede de birçok birim müdürlüğünün kurulabileceğini kaydetti.

Diğer dernek başkanları ise kent konseyinin başlattığı ve belediyenin de desteklediği bu çalışmaya destek vererek, Beypazarı nüfusunun mutlaka 50 bin1 olması yönünde çaba sarf edeceklerini aktardı.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Bağlarlı ve Alaettin Özdoğan, Karaşarlılar Dernek Başkanı Mehmet Kaytanbıyık, Uruşlular Derneği Başkanı Şenol Şentürk, Beypazarı Vakfı Başkanı Özkan Saraç, Beypazarı Derneği Başkanı Dr. Mehmet Çiftçi ile diğer dernek başkanları katıldı.

Kaynak: AA