Başkan Eşkinat Açıklaması 'Daha Temiz Bir Süleymanpaşa İçin Harekete Geçtik'

Süleymanpaşa’da temizlik işlerinde devrim niteliğindeki yeni çöp toplama sistemi hayata geçiriliyor.

Başkan Eşkinat Açıklaması 'Daha Temiz Bir Süleymanpaşa İçin Harekete Geçtik'
Süleymanpaşa’nın çehresini değiştirecek olan yeni çöp konteynerlerinin ilk teslimatı yapıldı. 20 yeraltı ve 200 yerüstü çöp konteynerinin ilk partisi belediye yetkilileri tarafından teslim alınırken, yer üstü konteynerleri şehirdeki yerlerine dağıtılmaya başlandı. İlk parti konteynerlerin dağıtımı İstanbul Yolu üzerindeki TOKİ’de başladı.

Yeni çöp konteynerleri ile cadde ve sokaklarda daha hijyenik koşullarda çöp depolanabileceği ifade edildi.

“Yüzde 35 tasarruf sağlayacağız”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Eşkinat, “Daha temiz bir Süleymanpaşa için düğmeye basmış bulunuyoruz. Bu proje bizim seçim beyannamemizde de yer alan, çok önem verdiğimiz bir çalışmaydı. Yeni sisteme ait ilk parti konteynerlerimiz ilçemize ulaştı. Bu konteynerlerimizin iki önemli özelliği var. Biri, özellikle yeraltı konteynerlerinin görsel olarak kirliliği ortadan kaldırması, diğeri ise, süreç içinde şehrin çöp sorununu çok daha ekonomik olarak çözebiliyor olmamız. Geleneksel çöp toplama sistemindeki 875 santimetreküp olan normal konteynerler yerine 5 bin santimetreküplük yeraltı, 3 bin santimetreküplük yer üstü konteynerleri ile daha büyük hacimler yakalıyoruz. Konteyner sayısını azaltıyoruz. Konteynere geliş-gidiş yakıt maliyetini düşürüyoruz. Konteynerlerin kapalı formda olması sayesinde etrafa kötü kokuların yayılmasının da önüne geçiyoruz. Normalde bir çöp toplama kamyonunda üç personel çalışırken, bu sistemde tek bir personel hem kamyonu kullanacak hem de joystickle kontrol edilen özel sisteme sahip araçla çöpü kamyona boşaltarak konteyneri yerine bırakabilecek. Sistem tamamlandığında şehrin çöp toplama giderlerinde yüzde 35 civarında tasarruf sağlayacağımızı öngörüyoruz. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Süleymanpaşa’da çöp toplamada devrim niteliğindeki yeni sistemin en geç iki ay içinde tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin beklendiği belirtildi.
Kaynak: İHA