Almanya’yı karıştıran ‘tecavüzcü mülteci’

Almanya'nınFreiburgkentinde geçtiğimiz ekim ayında işlenen cinayetin şüphelisi olarak mülteci birAfgangencinin gözaltına alınması, ülkede derin öfke ve tepkilere yol açtı.

Almanya’yı karıştıran ‘tecavüzcü mülteci’
Freiburg’daki mülteci kampında gönüllü çalışan Maria Ladenburger adlı 19 yaşındaki tıp öğrencisi kızın cesedi, Dreisam Nehri’ne atılmış halde bulundu. Genç kızın, bisikletiyle evine dönerken tecavüz edilip öldürüldüğü belirlendi. Ve geçtiğimiz hafta sonu, Maria’nın çalıştığı mülteci kampından 17 yaşındaki bir Afgan genç, DNA izleri sonucu zanlı olarak gözaltına alındı.

Cinayeti bir mültecinin işlediği haberi Almanya’da hızla yayıldı ve aşırı sağcılar, “Kapılar 2015’te mültecilere açılmasaydı, Maria yaşıyor olacaktı” diyerek protesto kampanyası başlattı.

Sağ popülist Almanya için Alternatif Parti’nin Baden Württemberg eyaleti grup başkanı Jörg Meuthen, “Biz kontrolsüz göçe karşı uyardığımızda, popülizmle suçlandık” diyerek haklı çıktıklarını savundu. Koalisyon ortağı SPD’nin lideri Sigmar Gabriel de aşırı sağın olayı kışkırtması üzerine, “Bu tür iğrenç şiddet olayları Afganistan ve Suriye’den mülteciler gelmeden önce de yaşanıyordu” dedi.

AB YETKİLİSİNİN KIZI


TECAVÜZE uğrayıp öldürülen 19 yaşındaki Maria Ladenburger’in babası, Katolikler Merkez Komitesi üyesi ve Avrupa Komisyonu’nda hukuk temsilcisiydi. Mültecilere yardımlarıyla tanınan acılı aile, kızlarının ölüm ilanında da çiçek yerine, mültecilere yardım eden bir derneğe bağış yapılması çağrısında bulunmuştu. Şüpheli 17 yaşındaki Afgan mülteci gencin ise poliste konuşmama hakkını kullandığı bildirildi. Afgan gencin annesiz-babasız gelen mültecilerden olduğu ve suçunu itiraf etmesi durumunda sınır dışı edilebileceği belirtildi.