Aksaray'da AHİKA Toplantısı Yapıldı

Aksaray'da, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) aylık olağan Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Grand Altuntaş Otel'deki toplantıda yaptığı konuşmada, 2016 yılı Mali Destek Programı kapsamında sözleşme imzalanan proje sahiplerine yönelik Proje Başlangıç Eğitimleri'nin düzenlendiğini söyledi.

Düzenlenen eğitimlerin ön izleme ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini belirten Pekmez, 'Kasım ayında Kırıkkale'de iş ve yatırım ortamını tanıtmak, Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yatırımcı çekmek amacıyla 11-12 Kasım tarihlerinde 16. MÜSİAD Expo kapsamında düzenlenen 3. High Tech Port fuarına ve TR71 Bölgesinin yenilenebilir enerji potansiyelinin tanıtımına yönelik Energy Is Future (EIF) fuarına katılım sağlanmıştır. Ayrıca, 14 uygulamalı girişimcilik eğitiminin düzenlendiği bir aylık süreçte dış ticaret, finansal okur yazarlık ve medya okur yazarlığı eğitimleri tamamlanmıştır.' diye konuştu.

Ajansın insan kaynakları politikası raporunun ve bölge illeri için yatırım destek ofislerince hazırlanan yatırım destek ve tanıtım stratejilerinin görüşüleceğini belirten Vali Pekmez, 'Önümüzdeki ay, yapılması planlanan çalışmaları görüşeceğiz. Ayrıca bu ayın 21 ile 22'sinde AHİKA ile Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğinde, İslam Kalkınma Bankası temsilcilerini bölgede ağırlayacağız.' dedi.

Toplantıya, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale belediye başkanları, il genel meclisi ve ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Kaynak: AA