Adana'da İki Motosikletlinin Öldüğü Trafik Kazası

Motosikletleriyle yan yana giden iki gence çarparak ölümlerine neden olduğu öne sürülen servis otobüsü şoförü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da motosikletleriyle yan yana giden iki gencin ölümüne neden olduğu ileri sürülen servis otobüsü şoförü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

D-400 Karayolu'nun Zeytinli Mahalesi mevkisinde 29 Temmuz’da meydana gelen ve 16 yaşındaki Enes Demir ile 17 yaşındaki Veli Ünver'in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, otobüs şoförü Sabit Büyükyılmaz hakkında 'Taksirle öldürme' suçundan iddianame hazırladı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

İddianamede, tutuksuz yargılanacak sanığın kullandığı 01 KS 390 plakalı otobüs ile Demir ve Ünver’in kullandıkları motosikletlere çarpması kazanın meydana geldiği belirtildi.

Sanığın 'Önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli mesafeden izlemek' kuralını ihlal ettiği belirtilen iddianamede, “Şüphelinin sevk ve idaresindeki otobüs ile D-400 Karayolu'nda seyir halindeyken dikkat ve özen yükümlüğüne aykırı hareket ederek aynı istikamette önünde seyir halinde olan maktullerin kullandığı motosikletlere çarparak ölümlerine neden olmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır.' ifadesine yer verildi.

İddianamede ayrıca sanık şoförün savunmasına da yer verildi.

Sabit Büyükyılmaz savunmasında, motosikletleri son anda fark ettiğini, ölenlerin araç altında kalıp sürüklenmemeleri için de ani fren yapmadığını söyledi.

Kazadan sonra tutuklanıp daha sonra ara kararla tahliye edilen ve hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen sanık gelecek günlerde yargılanmaya başlayacak.

Kaynak: AA