Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplandı

Adana Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’nde İl ve Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı gerçekleştirildi.

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplandı
Toplantıda, Adana ve bölge illerindeki Acil Sağlık Hizmetlerinin kesintisiz, etkin, daha hızlı hizmet verebilmesi amacıyla var olan tesis, donanım ve insan gücü kapasitesinin verimli kullanımını artırmak amaçlandı.

İl ve Bölge ASKOM toplantısı İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer’in açılış konuşması ile başladı.

Dr. Özer, bölge illerin bölge içi ve bölge dışı sevklerin incelenmesi, riskli hastalar (anne-bebek) ölümlerinin azaltılması, hastane özellikli birimlerin nöbet listeleri ve replantasyon- el cerrahisi hastalarının sevkleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Armakom güncellemeleri, bölgede misafir olan Suriyeli hastalara sunulan sağlık hizmetleri, bölge illerin helikopter- uçak ambulans hizmet dağılımı, bölge illerin ASKOM kararlarını değerlendirme, tüm ambulans hareketleri ve hasta sevklerinin 112 ambulans servisi başhekimliğine bildirilmesi, bölge illerin acil sağlık hizmetleri sunumunda yaşanan sorunların değerlendirilmesi konularına değindi.

Toplantıda bakanlığın Saha Koordinatörü Uzm. Dr. Cem Uraldı, Dr. Kadir Çağlar Çatak, İçel, Hatay, Osmaniye ve Kilis illeri Sağlık Müdürleri ile kamu, üniversite, vakıf, özel hastanelerin ilgili sağlık yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA